Ny säsong av Matglädje med Ayla på Godare

Publisert:

Den 15 oktober är Ayla Canpunar äntligen tillbaka i tv-rutan med en ny säsong av ”Matglädje med Ayla”.

– Det är den bästa säsongen hittills, alla recept är mina absoluta favoriter, säger hon.

Fluffiga gnudi med brynt salviasmör, hemgjord vinbladsdolma och krämigt bakad brie med honung och pistagenötter.

Det är bara några av alla godsaker Ayla Canpunar bjuder på i tredje säsongen av ”Matglädje med Ayla” på tv-kanalen Godare.

– Jag är så himla taggad, tittarna kommer att få så mycket av allt den här gången. Det blir allt från frukost och lunch till enklare middagstips och tillbehör.

”Min absoluta favoritmaträtt”

Extra exalterad är hon över vinbladsdolmarna – ett recept som efterfrågas nästan dagligen på hennes Instagram.

– Äntligen ska jag dela receptet med alla tittare. Det är min absoluta favoritmaträtt och väldigt mycket nostalgikänsla då jag växte upp med den maten och alltid lagar den med min mamma.

– Alla turkiska familjer har sitt recept på vinbladsdolmar, här delar jag med mig av vårt familjerecept som dessutom är vegetariskt så att man kan äta dem både kalla och varma.

Ayla Canpunar
Ayla Canpunar
De berömda vinbladsdolmarna
De berömda vinbladsdolmarna
Ny säsong av Matglädje med Ayla på Godare

Förälskad i det italienska köket

I den nya säsongen lagar hon också mycket italienskt. I ett av avsnitten bjuder hon på de klassiska tarallikexen, spröda brödringar som ursprungligen kommer från klacken på den italienska stöveln, Apulien. Smaken i Aylas taralli kommer från vitt vin, olivolja, stekt lök och oregano.

– Första gången jag smakade de här kexen blev jag helt såld och förälskad. De är inte alls svåra att göra, och väldigt roliga att bjuda på till charkbrickan eller smårätterna.

Det blir även ett helt avsitt om den perfekta picknickmaten – och ett annat om god och nytänkande frukost.

– Jag älskar havregrynsgröt till frukost och har hoppat på den här ”tiktok-trenden” med baked oats. Det är ju så enkelt och finns oändligt många varianter!

Se alla avsnitt på tv-kanalen Godare från och med den 10 oktober!

  • Här hittar du dagens program i tv-kanalen Godare
  • Godare är en del av mediekoncernen Schibsted och kan ses på tv via fiber, Boxer Play och även som digital TV-kanal i marknätet. Du kan också se Godare i play-tjänster via Telia, ComHem, Canal Digital och Telenor.
  • Utvalda program visas även på Aftonbladet.

I säsongens första avsnitt bjuder Ayla på italienskt, det blir gnudi med två olika goda såser. Här är recepten.

(13)

Gnudi med brynt salviasmör

Luftiga kuddar gjorda med krämig ricotta steks ihop med brynt salviasmör, citron, hackade pistagenötter och parmesan. Ljuvligt!

(15)

Superenkel variant av fluffig gnocchi – gnudi!

Riven parmesan, basilika, vitlök och söta körsbärstomater ger smak åt den goda pastan.

– Italiensk mat ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag älskar att råvarorna alltid är i fokus, det gör maten så speciell.

Elisa Amorelli

Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier.