Denna text innehåller annonslänkar

Vassa tips på knivar i hög kvalitet

Publisert:
Vassa tips på knivar i hög kvalitet

Bra knivar gör inte bara matlagningen enklare, det blir dessutom betydligt roligare att tillaga kött, fisk, fågel och grönsaker.

Här hittar du bra tips på knivar för alla tillfällen!

Global Sai knivset 2 delar

Vassa tips på knivar i hög kvalitet

Sai betyder ”iögonfallande” på japanska och är Globals mest exklusiva serie.

Setet består av en exklusiv santokukniv, perfekt för att skära grönsaker, kött och fågel och en mindre santokukniv, som med sitt höga blad gör den perfekt för både grönsaker och mindre köttstycken. Läs mer och köp till kampanjpris här! (Annons från Royal Design)

Fibrox kinesisk kockkniv

Vassa tips på knivar i hög kvalitet

Den här 18 cm långa kockkniven är från Victorinox. Kniven har ett brett knivblad vilket gör att du kan hacka, skiva, krossa, skrapa och ösa. Den har även ett ergonomiskt handtag och knivbladet är enkelt att slipa. Läs mer och köp till kampanjpris hos Nordic Nest här (Annons)

Global knivset 5 delar

Vassa tips på knivar i hög kvalitet

Knivset med fem knivar ur Globals serie Classic som har allt du behöver i köket.

-G-9: tandad brödkniv som klarar de tuffaste brödskorpor och allehanda grönsaker. Bladlängd 22 cm.
-G-2: klassiska kockkniven, som har haft samma design sedan den lanserades. Perfekt till det mesta i köket. Bladlängd 20 cm.
-GS-5: liten grönsakskniv med ett högt och tvärt bladslut, optimal för att hacka och skära mindre grönsaker. Bladlängd 14 cm.
-GS-11: flexibel allkniv som passar till mindre filéarbeten. Bladlängd 14 cm.
-GS-38: liten och smidig skalkniv som lämpar sig väl för frukt och grönsaker. Bladlängd 9 cm.
Knivarna finns även att köpa i mindre set eller var för sig.

Läs mer och köp till halva priset hos Cervera här! (Annons)

Läs Aftonbladet Plus knivtest för att se fler testvinnande knivarna här!

Gourmet knivset 2 delar

Vassa tips på knivar i hög kvalitet

Ett mindre knivset från Zwilling för dig som älskar att laga mat. Knivarna består av högkvalitativt stål och har ergonomiska handtag. De är perfekta att skära både frukt, grönsaker och kött med. Läs mer och köp hos Cervera! (Annons)

Zen kockkniv 20 cm

Vassa tips på knivar i hög kvalitet

Prisbelönt kockkniv ur Yaxells serie Zen. Detta är en klassisk kockkniv som passar till de flesta uppgifter i köket. Tyngden i bladet underlättar vid arbete med stora köttstycken eller till exempel rotsaker. Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Läs mer och köp hos Bagaren och kocken här! (Annons)

Satake Houcho knivset 4 delar

Vassa tips på knivar i hög kvalitet

Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Detta set består av en skalkniv, två kockknivar samt en filékniv med vacker design som kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken i en ljuv harmoni.

Knivarnas blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, handtagen är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ. Läs mer och köp här! (Annons från Nordicnest)

Kockkniv Damaskus från Grit and grain

Vassa tips på knivar i hög kvalitet

En riktigt vass kniv från Grit and grain som med sitt unika utseende och exklusiva material verkligen är något extra. En perfekt kniv för den kräsne hemmakocken. Knivbladet är uppbyggt av hela 67 lager högkvalitativt stål och handtaget är tillverkat i hållbar masurbjörk. Just nu på REA! Läs mer och köp här! (Annons från Kitchentime)


Miranda Karlsson

Miranda Karlsson är kommersiell redaktör på Aftonbladet och Wellness. Hon har tidigare jobbat som chefredaktör på Aurumforum och skapat marknadsstrategier för social media hos LFF. Hon har en kandidatexamen i journalistik från Södertörns högskola och har även jobbat som fotograf i Sydafrika.