Denna text innehåller annonslänkar

15 köksprylar under 500 kr du inte visste att du behövde

Publisert:
15 köksprylar under 500 kr du inte visste att du behövde

Underlätta i köket med riktigt smarta köksprylar till budgetpris för matlagningen du gör varje dag.

Här är listan på 15 saker du inte kommer vilja vara utan.

Vi lovar att du kommer ändra uppfattningen om tråkiga kökssysslor som att skära bröd, hacka lök eller att passa kastrullen på spisen. Med de här smarta köksprylarna vi hittat, kommer du att längta efter det. Alla kostar dessutom under 500 kr.

Spana in listan på 15 smarta köksprylar du aldrig mer kommer att vilja vara utan!

1. Lökhackaren

Nu är det slutgråtet vid köksbänken. Spara på både tid och dina ögon med den här smarta lökhackaren från tyska Leifheit. Du kan även använda den till att hacka kryddor, nötter och annat. Läs mer och köp för 369 kr hos Elgiganten (annons från Prisjakt).

2. Tubpressaren

Spara på dina krafter i köket och kläm ur det sista ur tuberna utan ansträngning, med den här smarta lilla prylen. Inte bara bekvämt utan även svinnsmart, eftersom du kan använda upp mer av dina matlagningsprodukter. Läs mer och köp för 149 kr hos Trendrum (annons från Prisjakt).

3. Brödskäraren

Slipp problemet med att skära jämna skivor bröd, med den här brödskäraren i bambu. Den är justerbar och står på en vanlig skärbräda med smulfångare. Den kan dessutom vikas ihop när du inte använder den. Visst låter det riktigt fiffigt att ha en brödskärare i köket? Läs mer och köp för 304 kr här (annons från Amazon).

4. Överkokningsskydd till kastrullen

Har du också gått iväg från spisen, hört hur det kokar över och rusat tillbaka för att städa upp? Med det här smarta överkokningsskyddet slipper du stå och vakta spisen. Det är ett universallock i silikon som förhindrar överkokning. Just den här modellen är 25,5 cm i diameter och säljs i ett praktiskt 2-pack! Läs mer och köp för 239 kr hos Fyndiq (annons via Prisjakt).

5. Sushi bazooka

Det här är faktiskt precis vad det låter – en sushi bazooka. Den skjuter ut en sushirulle efter att du snabbt och enkelt preppat den med ris och fyllning. Sedan är det bara att rulla den i sjögräs efteråt och sushimiddagen är serverad. Wow! Du fyller bazookan enligt bilderna du hittar i länken. Se bilderna, läs mer och köp hos Amazon här (annons från Amazon).

6. Grönsaksspagetti

En smart grönsaksstrimlare som gör långa spagettiliknande strimlor av till exempel morötter, zucchini eller gurka. Finns det ett enklare sätt att äta mer grönt? Det ingår två tjocklekar för olika typer av strimlor och handtaget är riktigt greppvänligt. Läs mer och köp för 499 kr hos Bagaren och Kocken (annons från Prisjakt).

7. Äggkokaren

Koka perfekta ägg varje gång med den här äggkokaren från Champion. Den har plats för 7 stycken ägg och du kan ställa in hårdhetsgraden själv. När äggen är färdiga signalerar äggkokaren med en ljudsignal. Läs mer och köp för 160 kr hos Elgiganten (annons från Prisjakt).

8. Avokadoskäraren

Vi har nog alla svurit någon gång när vi försökt skära en avokado. Nu kan du införskaffa en smart avokadoskärare till ditt kök! Den ena sidan av skäraren hjälper dig att ta bort kärnan och den andra skär fina skivor av avokadon. Läs mer och köp för 179 kr hos Leilas (annons via Prisjakt).

9. Den elektriska vinöppnaren

Sluta kämpa med att dra upp vinkorkarna med den här elektriska vinöppnaren från Nedis. Den drar enkelt upp korken med en knapptryckning och har dessutom en stilren design. Vinöppnaren går på AA-batterier och klarar upp till 100 öppningar innan batteribyte. Läs mer och köp för 129 kr hos Teknikproffset (annons från Prisjakt).

10. Durkslag att fästa på kastrullen

Praktiskt durkslag att placera i kanten på kastrullen, så att du enkelt kan hälla ut vatten utan att behöva hålla i durkslaget och riskera att få hett vatten på händerna. Just det här durkslaget är 18 cm, men det finns i flera storlekar. Smart! Läs mer och köp för 160 kr hos Kitch’n (annons från Prisjakt).

11. Lock med inbyggd smörkniv

Inget mer tjafs om smörkniven ska läggas på locket i kylen eller lämnas kvar kladdig på diskbänken. Med den här smarta lösningen kan du praktiskt låta smörkniven bli en del av locket till smörpaketet. BreLocket passar på de flesta smörpaket och finns i två storlekar. Smörkniv ingår. Läs mer och köp för 79 kr hos Coolstuff (annons från Prisjakt)

12. Automatisk kapsylöppnare med magnet

Med denna elektriska kapsylöppnare kan du enkelt öppna dina kapsylflaskor med ett knapptryck. Med en praktisk inbyggd magnet försvinner inte kapsylerna all världens väg utan fastnar på öppnaren så du kan sortera den rätt. Läs mer och köp för 69 kr hos Elgiganten (annons från Prisjakt).

13. Iskuber som inte spiller

Vi har nog alla försiktigt burit en iskubsform till frysen för att sedan spilla vatten när vi lägger in den, men det finns en smart lösning för att undvika det. Den här formen i silikon från Rig-Tig kommer med ett smart lock som gör att du enkelt kan lägga in kuberna i frysen utan spill. Läs mer och köp för 349 kr (medlemspris på kampanj) hos Kitch’n (annons via Prisjakt).

14. Hamburgerpress

Laga egna burgare hemma med en hamburgerpress från Landmann. Den har räfflade ytor och gör enkelt fina hamburgare. Tillsätt egna smaksättningar och lägg i stekpannan eller på grillen. Hamburgerpressen är gjord i aluminium. Läs mer och köp hos Bygghemma för 171 kr (annons från Prisjakt).

15. Köksvåg med måttbägare

Gör det enkelt för dig med den här kombinerade köksvågen och måttbägaren från Champion. Den visar vikt och volym på en digital display och den avtagbara kannan har en hällpip. Kannan går att diska i maskinen. Läs mer och köp här (annons från Ellos).