Denna text innehåller annonslänkar

Stekpannor för alla råvaror och maträtter

Publisert:
Stekpannor för alla råvaror och maträtter

En bra stekpanna är A och O i köket. Olika stekpannor passar dessutom bättre för olika råvaror. Här har vi listat prisvärda stekpannor som tar sig an alla rätter i köket. Klicka hem din nya favorit nedan!

Visst är det skillnad på stekpanna och stekpanna. Ska du tillexempel fräsa på kött och grönsaker passar sig en stekpanna med lite tunnare botten bäst. Ska du brassa på fisk är det väldigt praktiskt med en non-stick beläggning för att få till det där riktigt härliga krispet utan att fisken fastnar. En stekpanna med tjockare botten tar längre tid att värma, men när den är varm håller den rätt temperatur längre och är dessutom mer slittålig.

Tänk även på vilken typ av handtag stekpannan har. Vill du kunna ha stekpannan i ugnen måste det även vara ett handtag som klarar av det.

Scanpan CTX stekpanna 24 cm

En liten behändig stekpanna från Scanpan som vunnit många tester när det gäller bästa stekpannan. CTX i namnet, eller ”Ceramic Titanium Extreme”, kombinerar högklassig beläggning med rostfritt stål som ger en stekpanna i hög kvalitet som funkar för alla sorters matlagning. Köp hos Cervera här! (Annons)

Kockums stekpanna kolstål 28 cm

Svenskproducerad stekpanna i kolstål. Den tål höga temperaturer och sprider värmen jämt och effektivt, vilket är perfekt för stekning och rostning. Fungerar på alla typer av värmekällor, kan användas i ugn och tål alla typer av redskap. Läs mer och köp hos Kitchentime – just nu till kampanjpris! (Annons)

Anders Petter stekpanna 28 cm

Stor stekpanna i koppar som är tillverkad i tre lager. Botten är förstärkt med en tjockare platta av rostfritt stål som gör att den fungerar bra på induktion. Stekpannan har hög värmefördelningsförmåga och ett handtag i rostfritt stål som håller sig svalt under matlagningen. Läs mer och köp hos Cervera! (Annons)

Ronneby Bruk Ultra Light Pro stekpanna 24 cm

En stekpanna i lätt gjutjärn med samma funktioner som äkta gjutjärnspannor, men som är så lätta i vikt så att de kan användas av alla. Bra för stekning av mat på lägre temperaturer och tål även att sättas i ugnen. Köp hos Bagaren och Kocken här! (Annons)

Smeg 50's Style stekpanna 28 cm

Stekpanna som ger dig jämn värmefördelning tack vare en tjock botten på hela 4,5 mm, uppbyggd i sex lager: en extern botten i rostfritt stål, aluminiumkropp, sand-blästrat lager för att fästa non-stick beläggningen, primer-beläggning, non-stick lager med keramiska partiklar och överst ett PTFE non-stick lager. Läs mer och köp till kampanjpris hos Nordic nest. (Annons)

Lyonnaise stekpanneset – 28 cm & 20 cm

I det här setet ingår två stekpannor med diameter på 28 cm respektive 20 cm. De är båda tillverkade i kolstål som ofta återfinns i professionella franska kök. Man kan säga att de motsvarar gjutjärnspannor men de väger inte lika mycket. Smidiga att använda och har lång hållbarhet. Läs mer och köp hos Bagaren och Kocken! (Annons)

Le Creuset Signature djup stekpanna Ø26 cm

Tidlös stekpanna i gjutjärn som ger en perfekt värmefördelning. Stekpannan är något djupare, har höga kanter och två skåror som gör det enkelt vid servering. Handtaget är gjord i samma material som stekpannan och den passar därför utmärkt att ha i ugnen. Stekpannan finns i tre olika färger och säljs just nu till kampanjpris. Köp hos Nordic nest här! (Annons)


Miranda Karlsson

Miranda Karlsson är kommersiell redaktör på Aftonbladet och Wellness. Hon har tidigare jobbat som chefredaktör på Aurumforum och skapat marknadsstrategier för social media hos LFF. Hon har en kandidatexamen i journalistik från Södertörns högskola och har även jobbat som fotograf i Sydafrika.