Av Tareq Taylor

Blodpudding med krispig kål och lingon

Av Tareq Taylor

(12)

Vad tycker du?

Blodpudding med krispig kål och lingon

Skånsk blodkorv eller blodpudding? Det går bra med vilket som. Huvudsaken är att du steker den med goda grejer till, som krispig kål, lök och sötsyrligt äpple som här. Recept av Tareq Taylor ur kokboken ”Det goda livet”.

Blodpudding med krispig kål och lingon

Ingredienser

Ingredienser

500 gBlodpudding, eller blodkorv
1 rödlök
200 grödkål
1 Äpple, rött
Smör
Salt
vitpeppar

Till servering

rårörda lingon

Gör så här

1
Skär blodpuddingen eller blodkorven i skivor – dela eventuellt blodpuddingen i mindre bitar.
2
Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skär rödkålen i strimlor och äpplet i tunna klyftor.
3
Fräs lök och kål i en klick smör i en stekpanna i ett par minuter. Tillsätt äpplet och låt det fräsa med i ytterligare ett par minuter. Salta och peppra lätt. Ta upp och lägg över på ett fat.
4
Lägg lite nytt smör i pannan och stek blodpuddingen eller blodkorven i några minuter. Häll kålfräset i pannan och servera direkt med rårörda lingon.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (198)

    Supersnabb pekinganka

  2. (650)

    Morotspannkaka med rårörda lingon

  3. (201)

    Laxpudding med smält smör och pepparrot

  1. Ämnen

    1. Artiklar
    2. Matsmarta onsdag
    3. Middagstips
    4. Husmanskost

Matsmarta onsdag

Visa alla
(1)

Melonkulor med wasabi och sesam

(2)

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

(1)

Mumsig och mättande wrap med bönor

(19)

Ljuvlig lättlagad linssoppa