Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Böcker som kan förändra ditt liv: 7 tips

Friskare, godare och enklare vardag

Publisert:
Böcker som kan förändra ditt liv: 7 tips

Är du trött, stressad och slarvar med mat, träning och hälsa?

Det är inte alltid lätt att ta sig ur en ond spiral av dåliga vanor. Men ta det lugnt, tips, råd och hjälp finns att få.

Här är 7 böcker som på bara några sidor faktiskt kan förändra ditt liv.

Sockerfria kokboken

Böcker som kan förändra ditt liv: 7 tips

Äter du för mycket socker men har svårt att sluta? Skulle du vilja äta mindre socker, men vet inte hur? Ibland kanske du undrar om socker verkligen är så farligt om du bara äter det ibland. Men forskning visar att allt fler får problem med migrän, övervikt, diabetes typ-2, depressioner, extrem trötthet, humörsvängningar, koncentrationsproblem och kronisk stress, just på grund av socker. Många läkare och forskare varnar för sockrets skadliga effekter på hälsan och om du inte har rätt kunskap om socker i matlagning kan det vara omöjligt att göra en förändring.

I ”Sockerfria kokboken” finns 111 enkla recept och en smart grund för ett oändligt antal varierade måltider för vardag och fest. Perfekt för dig som är sockerkänslig, sockerberoende, glutenintolerant, vill undvika bröd och mjöl, har diabetes typ-1 eller -2, insulinresistens/svängande blodsocker eller helt enkelt vill göra skillnad i din kost och vara säker på att maten du serverar är hälsosam enligt den allra senaste och säkraste forskningen.

Här finns också ett test för att se om du är sockerberoende eller sockerkänslig, fakta om vad du behöver äta för att må bäst, alternativ till mjölkprodukter om du behöver/vill undvika det, matnyttiga tips om hur du kommer igång, extra tips för barnen, inköpslista på bra mat och smarta redskap för köket. Med den här kokboken i köket behöver du aldrig fundera på om maten är bra för dig eller inte, här finns inga gömda fällor. Bara bra mat, som kan förändra ditt liv.

Det goda livet

Böcker som kan förändra ditt liv: 7 tips

Vill du äta nyttigare och mer hälsosamt, men vet inte hur du ska gå tillväga? Har du ingen aning om vilka ingredienser som behövs och vilka recept du ska satsa på? Med sin nya kokbok vill Tareq Taylor och Sara Ask inspirera och vägleda alla som vill förbättra sin hälsa genom maten. Här är en gedigen kokbok med mat för hela veckan varvat med peppande fakta om hur maten påverkar din hälsa. Genom mindre förändringar i din livsstil kan du faktiskt uppnå riktigt stora hälsovinster.

Recepten är enkla att följa och variera och ger dig självförtroende i köket. Tareq Taylor borgar för att allt blir riktigt gott, han gör aldrig avkall på smaken bara för att det ska vara hälsosamt. Maten är färgglad, vacker och består av mycket grönsaker, frukt, baljväxter, fisk, skaldjur, nötter, frön och nyttiga oljor, och mindre mängder kyckling, rött kött, charkprodukter och socker. Dietisten Sara Ask står för all fakta och är en garant för att de goda råden kommer från väl grundad hälsoforskning.

Du får också lära dig hur vi människor fungerar, varför vi äter och gör som vi gör. Varför har vissa lätt att hålla vikten och andra inte? En sak är säker, det finns inget facit och många olika sätt kan bli rätt. Det mesta passar den som vill försöka förebygga ohälsa liksom den som drabbats av vanliga folkhälsosjukdomar som övervikt och fetma, diabetes och hjärt-kärlsjukdom – som ofta går att påverka genom en förändrad livsstil. Prova ”Det goda livet” du också!

LÄS MER: Tareq Taylor: Små förändringar gör stor skillnad

Happy Food Green

Böcker som kan förändra ditt liv: 7 tips

I en tid då vi är mer medvetna om vår hälsa, klimatet och effekterna av dålig djurhållning än någonsin finns det många anledningar att vilja leva ett grönare liv. Men kanske tycker du att det är svårt att hitta rätt i det ständigt växande utbudet av vegoalternativ? Hur ser den bästa balansen mellan hälsa, smak och klimat egentligen ut? Vill du ha korrekt fakta som gör det enklare att göra kloka val?

Prova ”Happy Food Green”! Här delar stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart med sig av recept och information för att guida dig till ett grönare liv som inte bara smakar bättre, utan även gör både dig och miljön friskare.

Boken är inte bara för veganer eller vegetarianer. Den är även perfekt för dig som vill närma dig en mer växtbaserad kost och livsstil. Med revolutionerande forskningsresultat och 50 recept som får munnen att vattnas är det den ultimata boken för allt som rör ett grönare, smakrikare och lite bättre liv.

LÄS MER: Niklas Ekstedt: Det är en stor wow-upptäckt

Klassiska rätter på veganskt vis

Böcker som kan förändra ditt liv: 7 tips

Är du vegetarian men skulle vilja gå snäppet längre? Har du aldrig provat veganska maträtter men är sugen på att prova? Vill du veta mer om hur du ska göra för att bli vegan? Kanske tycker du att det känns svårt, krångligt eller så har du någon där hemma som inte vill ge upp varken hamburgare, köttfärssås eller fredagstacos.

Som tur är finns det hjälp och inspiration att få, oavsett var du befinner dig på den vegetariska vägen. Matbloggaren Gustav Johansson är nu tillbaka med en ny kokbok för alla som vill hitta veganska alternativ och denna gång bjuds det på veganska versioner av våra favoriträtter från hela världen.

För det är precis vad många av oss drömmer om. Att äta rätterna vi älskar och samtidigt kunna ta hänsyn till miljön och djuren. Här har Gustav samlat sina bästa recept på allt från köttbullar, pasta pesto, fooled pork och fish ’n’ chips till tikka masala, thailändsk curry och bouillabaise. Du får också massor av smarta tips på hur du kommer igång med att laga vegomat, vad du kan använda för alternativa råvaror och framförallt hur du gör maten jävligt god. Perfekt för dig som inte vill kompromissa med dina favoritsmaker, men göra stor skillnad i matlagningen.

LÄS MER: Gustav utmanar köttätarna – med hamburgare: ”De är bättre”

Mat som gör gott

Böcker som kan förändra ditt liv: 7 tips

Har du bra koll på hälsosam mat? Vet du vad som krävs och vill ta nästa steg mot ett bättre liv? Eller behöver du bara lite ny inspiration i din redan sunda vardag? För att leva ett långt och friskt liv är maten en viktig nyckel. Och om man frågar Tareq Taylor så ska maten inte bara vara nyttig utan den måste också vara god. Precis som i ”Det goda livet” så står här njutningen likaväl som nyttigheten i fokus.

”Mat som gör gott” innehåller flera verktyg för att ta det där extra klivet mot hälsosammare matlagning. Ruska om dina matvanor med Tareq Taylors 10 gyllene regler. Följ Tareqs råd om hur du bygger upp ett bra skafferi och det blir lätt att svänga ihop en måltid, även när du inte har mer än en kvart över till matlagning.

Här hittar du rätter för hela dygnet och hela veckan. Från nyttiga och näringsrika frukostar, till matiga sallader, snabba måltider de där kvällarna när du inte har så mycket tid över, bra matsäck att skicka med barnen på utflykt, liksom enkla rätter att göra för många när det kommer gäster. Och inte att förglömma, maten som ger lite extra guldkant på vardagen och fredagsmyset inför helgen.

Snabbt, gott och billigt

Böcker som kan förändra ditt liv: 7 tips

Är du trött på att laga samma mat varje vardag? Vill du äta gott, hälsosamt och samtidigt slippa betala hutlöst mycket för varje middag? Då har du hittat rätt!

Här är Jenny Warsén med ännu en problemlösarbok för dig som helt enkelt behöver något snabbt, gott och billigt. Boken är uppdelad i sex kapitel med hela 80 recept med allt-i-ett-rätter som sköter sig själva i ugnen medan du sysslar med annat. Enkla och snabblagade soppor, festligare rätter som sätter guldkant på vardagen, matiga mellanmål i hast, samt lättlagade och väldigt mumsiga bakverk och desserter – alla med Jennys signum: klassiker med en unik twist!

Snabba och prisvärda lösningar är väl det som alla hungriga familjer därute söker? Med Jennys recept smakar det dessutom gudomligt gott. Allt blir enklare och ger dig mer tid över till andra roliga och hälsosamma saker. En kokbok som utan tvekan kommer förändra ditt liv.

LÄS MER: Läckra recept på snabb, god och billig vardagsmat med Jenny Warsén

Fakta: Kommersiell text

Annonslänkarna i denna kommersiella text leder till nätbutiker där Aftonbladet får en provision vid en transaktion.

Intäkterna bidrar till att finansiera journalistisk drift på Aftonbladet.

Innehåll märkt med ”Aftonbladet Shop” eller med ”Kommersiell text” skapas av Aftonbladets kommersiella desk – utan anknytning till Aftonbladets redaktion.

Aftonbladets uppdrag och samhällsgranskande roll påverkas därför inte av detta innehåll.

Bild och video kommer från producenten.