Denna text innehåller annonslänkar

Få riktigt krispiga pommes hemma med fritös

Publisert:
Få riktigt krispiga pommes hemma med fritös

Nästan inget slår varma spröda pommes med en god dipsås till.

Med en fritös är det enkelt att få till den där krispiga ytan du inte riktigt får fram i en ugn eller stekpanna.

Fritösen kan kännas lite bortglömd i dagens kök där airfryern blir allt mer populär. Det är en mångsidig köksprodukt perfekt att ta fram när du vill äta riktigt krispig mat.

Med en fritös kan du enkelt tillaga maten lika krispig och god som på restaurang. Oavsett om du vill fritera pommes, ost, grönsaker eller fikabröd kan fritösen göra allt det åt dig.

Innan du börjar fritera är det bra välja rätt typ av olja. En fritös kommer upp i väldigt höga temperaturer och du behöver därför välja en värmetålig olja. Se även till att välja verktyg som tål höga temperaturer.

Vi listar populära fritöser i olika prisklasser för ditt hemmakök!

Mångsidig fritös

Med den här fritösen från Severin kan du njuta av spröda pommes eller varför inte bjuda in till en fonduekväll? Den kan nämligen göra både friterat och fondue. Fritösen har en kapacitet på nästan 1 liter och en justerbar termostat upp till 190° C. Fonduegafflar medföljer och just nu kan du köpa den till kampanjpris. Läs mer och köp för 399 kr hos Bagaren och Kocken (annons via Prisjakt).

Fritös med plats för mycket

Vill du fritera mycket på en gång är den här fritösen från Tefal, med kapacitet för hela 3 liter, något att spana in. Den är i rostfritt stål, har flera temperaturinställningar och har en signallampa som meddelar när maten är klar. Delarna är avtagbara och enkla att rengöra. Läs mer och köp för 786 kr hos Whiteaway (annons via Prisjakt).

Bra budgetfritös

Emerios fritös har kapacitet för 1,5 liter och har justerbar termostat. Både tank och värmeelement är löstagbara och fritösen har en indikatorlampa. Perfekt för det lilla köket! Läs mer och köp fritösen för 346 kr hos Vitvaruexperten (annons via Prisjakt).

Dubbelt upp!

När du vill fritera hela måltiden eller förbereda snacksen samtidigt är den här dubbelfritösen från Tristar din räddare. Den är även perfekt för den stora familjen med många hungriga magar. Du justerar temperaturen själv och fritösens delar är diskmaskinsäkrade. Läs mer och köp för 995 kr hos Tretti.se (annons via Prisjakt).

Svart fritös på kampanj

Den här snygga fritösen från Princess, med en kapacitet på 3 liter, kan fritera rejält med mat på en och samma gång. Den har ett säkerhetsoljefilter som minskar risken för oljestänk och det går lätt att ta isär delarna och diska dem i maskin. Läs mer och köp hos Bagaren och Kocken (annons).

Populär från DeLonghi

Den här fritösen har en unikt vinklad roterande korg som använder endast hälften så mycket olja. Med sin justerbara termostat, luktfilter och smart indikeringslampa har den många praktiska finesser. Den har även en inbyggd avloppsslang för enkel avlägsning av oljan. Läs mer och köp för 1306 kr hos Hemmy (annons via Prisjakt).

Digital timer

Tefals fritös ger dig full koll på friteringen med en digital timer och ett visningsfönster, där du även får tips på rekommenderade temperaturer för olika livsmedel. Fritösen har en kapacitet för 1,2 kg och den har automatisk oljefiltrering. Läs mer och köp hos Proshop för 1370 kr (annons via Prisjakt)