Denna text innehåller annonslänkar

Gör matlagningen enklare med en mandolin

Publisert:
Gör matlagningen enklare med en mandolin

Mandolinen är ett väldigt smidigt köksredskap som alla matlagningsälskare borde ha i sitt kök.

Vi har listat populära mandoliner i olika prisklasser som tar din matlagning till nästa nivå.

En mandolin river, skivar eller strimlar dina grönsaker och andra råvaror. En praktisk och tidseffektiv kompis i köket med andra ord.

Visste du förresten att du kan få perfekta potatisskivor för att göra chips med en mandolin? Det är även perfekt att använda mandolinen när du ska göra en gratäng eller en sallad.

En fördel med mandolinen är att den tar mycket mindre plats än en matberedare som även den kan riva och skiva råvaror.

När du ska köpa en mandolin är det bra att kolla att den är enkel att rengöra och att den ska vara ergonomisk att greppa för att motverka olyckor i köket.

Här nedan listar vi populära mandoliner i olika prisklasser.

OXO Good Grips Chef's 2.0

En stor mandolin från Oxo i rostfritt stål med ergonomiskt handtag för ett säkert grepp. Modellen har ett japanskt sylvasst stål och kan ställas i 17 olika lägen. Läs mer och köp till nedsatt pris här (annons från Amazon).

Set från Kyocera

Ett funktionellt och populärt set från Kyocera som består av 5 delar: En mandolin, en julienne, en ostrivare samt två olika behållare. Läs mer om setet och köp för 449 kr hos Kitchen Time (annons via Prisjakt).

Vit mandolin

Vit mandolin med steglös inställning, från 0,5 mm till 5 mm, på bladet. När du klickar hem mandolinen ingår tre utbytbara blad samt en julienne i tre grovlekar. Ett fingerskydd medföljer också! Läs mer och köp för 874 kr hos Bagaren och Kocken (annons via Prisjakt).

Fiskars Functional Form Mandolin

En liten och funktionell mandolin från Fiskars som är lämplig för enklare skivor och rivning. Du använder den på ett säkert sätt med fingerskyddet som ingår. Läs mer och köp hos Kitch’n för 239 kr (annons från Prisjakt).

de Buyer Ultra Mandolin

Mandolin i stilren design som kommer med tre juliennekammar (2 mm, 4 mm och 10 mm). Gör kuber, skivor eller räfflor enkelt och efteråt kan du diska ramen i maskinen, men knivarna bör handdiskas. Läs mer och köp för 1974 kr hos Cdon (annons via Prisjakt).

Mandolin från Westmark

Mandolin från Westmark med smart hållare för bra grepp. Den har dessutom anti-glid i gummi på fötterna för att stå stabilt och minska risk för olyckor. Mandolinen kommer med fem olika blad som du kan välja mellan beroende på vad du ska tillaga. Läs mer och köp för 750 kr hos Bagaren och Kocken (annons via Prisjakt).

OXO Good Grips Mandolin

En mandolin med fyra knivar och en strukturerad yta som förhindrar att råvarorna klibbar fast. Med sin funktionella design och sitt non slip-handtag är den säker att använda. Läs mer och köp för 599 kr hos Bagaren och Kocken (annons från Prisjakt).