Godare glass med Camilla Hamid
Glass i stora lass – blåbärsglass, bärig isglass, glasstårta eller sandwich. I sin nya kokbok Godare glass har Camilla Hamid samlat mängder av läckra glassrecept. Här är några smakprov.
Varje gång Camilla Hamid letade upp ett recept på glass och läste ”Häll smeten i glassmaskin” så blev hon besviken.
– Många hävdar att glass inte kan bli god utan glassmaskin, säger Camilla Hamid, men då har de inte testat mina recept. Att göra sin egen glass ska
bara innebära två saker enligt mig: det ska vara lätt och den ska bli
god. Vägen dit kvittar.
Här bjuder Camilla Hamid på några smakprov ur sin nya kokbok Godare glass, Bonnier fakta.
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.
Mer på Godare
- Snabblagat
Stekt färskpotatis med ramslök och rökt lax
Sojamarinerade ägg
Gratinerade nachos
- Snabblagat
Smörstekt svamp med vitlök
Smörrebröd med ägg och räkröra
- Snabblagat
Krämig kycklingpasta med paprika
Makaronigratäng
Svamplasagne med frasig salvia
- Snabblagat
Krämig succélax – fixa på bara 30 minuter
Key lime pie med en twist