Denna text innehåller annonslänkar

Grilla med rök i sommar – 10 tips på rökgrillar och smokers

Publisert:
Grilla med rök i sommar – 10 tips på rökgrillar och smokers

Är du sugen på att ta din grillning till nya höjder i sommar? Testa att laga maten i amerikansk anda och satsa på äkta barbecue där röken får stå i centrum.

Här listar vi 10 rökskåp, grillar och röktillbehör för att du ska komma igång!

Att röka grönsaker, kött eller fisk är riktigt gott och inte så svårt som man kanske kan tro. Det finns en uppsjö av olika metoder att använda sig av och lika många redskap för att få till röksmaker av olika slag. Kallrökt, varmrökt, rökskåp eller röklåda? Grundprincipen är dock densamma för de flesta metoder, nämligen att låta röken konservera och addera en god smak i din mat.

Har du en grill av något slag så kan du med hjälp av särskilt rökflis få till en rökeffekt på ett snabbt och tämligen enkelt sätt, men vill du ta din barbecue till nästa steg ska du spana in dessa 10 tips på ”smokers” – alltså rökprodukter i form av kombinerade rökgrillar, renodlade rökskåp, röklådor med mera – scrolla ned och hitta din favorit till sommarens grillfester!

Weber Smokey Mountain rökgrillar

En kompakt och praktisk grill från Weber som är ett bra första steg in i rökgrillningens värld. Denna kombinerade rök- och ånggrill är tillräckligt stor för att ha som en stationär hemmarök, men den är samtidigt behändig att ta med sig på grillpartyt, semestern eller utflykten för den som vill! Läs mer och köp för 3 999 kronor hos Bagaren och Kocken (annons från Prisjakt).

Memphis – kombinerad kolgrill och rök

Med denna mångsidiga produkt kan du både tillaga din mat genom traditionell kolgrillning, samtidigt som du också kan röka din köttbit, fisk eller grönsaker i den kombinerade röklådan på sidan. Perfekt för den kreativa hemmakocken som vill utveckla sin matlagning! Läs mer och köp på kampanjpris här! (annons från Outl1).

Elektriskt rökskåp

Ett smart och lättmanövrerat elektriskt rökskåp från Masterbuilt. Anslut kabeln till ett eluttag och knappa in önskvärd temperatur mellan 38-135 grader via den digitala displayen – sedan sköter skåpet resten. Skåpets grill startas med ett knapptryck och det har 4 stora grillgaller i olika nivåer att röka på. Rökflis fylls enkelt på genom en praktiskt öppning på sidan, för att slippa öppna dörren och rubba temperaturen i skåpet! Läs mer och köp för 3 490 kronor hos Grillkung! (Annons från Prisjakt).

Muurikka elrökugn

Här är en rökugn från populära Muurikka som går på el med en effekt på 1100 Watt. Det är en praktisk och effektiv rök som inte tar alltför stor plats och är ett bra komplement till din vanliga grill, till ett fördelaktigt pris. Ugnen är tillverkad i rostfri stål och är enkel att montera ihop på egen hand! Se fler bilder och köp för 1399 kronor hos Bygghemma! (annons från Prisjakt).

Pit Boss Memphis Ultimate – värstinggrill

Denna värstinggrill från Memphis kan mycket väl vara grillarnas Rolls-Royce. Har du ett bultande grillhjärta är denna pjäs, med möjlighet till fyra olika grillmetoder i ett, möjligen en investering värd priset. Klart är i alla fall att den bjuder upp till dans då den erbjuder matlagning via gas, el, kol och rök. Den har en elektrisk rökugn, ett separat rökfack för flis samt en smoker – där du kan röka varmt men också kallt! Se fler bilder och köp för 17 490 kronor hos Grillkung! (annons från Prisjakt).

Bradley Smoker Digital rökskåp

Ett smart rökskåp i rostfritt stål från Bradley som sköter det mesta själv. Perfekt för dig som gillar smaken av rökt mat, men vill ha tid till annat. Med digital kontroll av temperatur, tillagning och röktid på fyra galler är det bara att placera din mat i skåpet, fylla på med briketter och klicka på start så sköter skåpet resten! Läs mer och köp för på kampanjpris för 6 995 kronor hos Hylte Jakt och Lantman! (annons från Prisjakt).

Röklåda från Weber

Med en röklåda kan du enkelt addera härligt rökiga smaker till din mat, genom att placera rökflis i den tillsammans med det du grillar. Denna enkla, men gedigna låda från Weber gör jobbet och fungerar med samtliga gasol- eller kolgrillar med lock och möjlighet till indirekt grillning! Läs mer och köp till kampanjpris hos Mediamarkt! (Annons).

Röklåda till fisketuren

Ytterligare en smidig röklåda – men denna modell från Fladen läggs inte på din grill utan är utrustad med två egna brännare. Perfekt för campingsemestern eller fisketuren om du vill röka dina fångst på direkten! Lådan är utrustad med två galler, ventilation i locket samt en droppbricka undertill. Denna prisvärda produkt blir snabbt din bästa vän på vildmarksäventyret eller vid sommarstugan på landet! Se fler bilder och köp för 589 kronor hos Happyangler! (Annons via Prisjakt).

Mustang kallrökningsskåp

Få till en härlig rökig smak på din mat med detta praktiska kallrökningsskåp från Mustang. Skåpet är utrustat med gallerhyllor samt krokar för att kunna hängröka stora mängder av exempelvis fisk eller kött. Luftventiler ser till att hålla skåpet fräscht och släpper ut rök och förhindrar dålig lukt! Se fler bilder och köp för 2 490 kronor hos Bagaren och Kocken! (Annons via Prisjakt).

Kamado Joe Kettle Joe

Kamadoe Joe är ett mycket populärt varumärke inom grillkretsar och ett självklart val hos många, hobbygrillare som inbitna experter. Denna modell heter Kettle Joe och är en klotgrill som fungerar perfekt både som grill och rök. Den är utrustad med ett tvådelat galler så att du kan tillaga din mat på två olika nivåer. Vid köpet ingår även en sloroller, en särskild insats, som du kan använda dig av när du vill röka eller laga mat på indirekt värme! Läs mer och köp hos Grillkung för 7 290 kronor! (Annons via Prisjakt).