7 oväntade saker att tillaga på grillen

Publisert:
Söta, grillade persikor.
Söta, grillade persikor.

Grillen förknippas oftast med en köttbit, grönsaker och spett. Men möjligheterna för vad som kan tillagas på grillen är oändliga och det går att slänga på både sött och salt över elden. Här är är sju oväntade recept till grillen.

(3)

Grillad avokado

Den här rätten går hem hos alla avokado-lovers där ute. Grillad avokado med chili och tomat passar perfekt både som tillbehör eller när man bara är lite sugen på något extra gott att snacksa på mellan måltiderna.

(4)

Grillad vattenmelon med feta

Fräscht, salt och lite sött. Vad finns det inte att älska? Just det, den här rätten är dessutom busenkel att göra! Servera som tillbehör eller ät som huvudrätt när solen står som högst.

(5)

Grillad munk med glass

En kanongod dessert som serveras direkt från grillen - bara att toppa med lite vaniljglass. Efter att ha testat den här så kommer du undra varför du någonsin ätit munkar på något annat sätt tidigare.

(3)

Grillade nektariner med labneh

Söta, grillade persikor med fräsch labhne kommer garanterat bli en ny klassiker på matbordet. Det ultimata tillbehöret som funkar toppen till kött, fisk och mittemellan.

(2)

Grillad laxpizza med dilldressing

Härligt krispig pizza som är riktigt somrig och fräsch med lax och dill. Servera som en förrätt till sällskapet eller som huvudrätt - en pizza för alla tillfällen helt enkelt.

(2)

Grillad hjärtsallad - perfekt till grillad mat

När man grillar hjärtsallad kommer nya goda smaker fram. Lite frasig i kanterna och mjuk, varm och god inuti. Perfekt tillbehör när du ska bjuda många på grillkvällen.

Lär dig tända grillen som ett proffs

ARTIKLAR

Så tänder du grillen: Grillexperten­s bästa tips

Sarah Lindstrand Mboge

Sarah Lindstrand Mboge är sommelieren som vill flytta vinintresset från finrummen in till våra vardagsrum. Just nu utbildar hon sig till journalist vid Södertörns högskola. Sarah har jobbat på flera vinbarer både i Sverige och utomlands och syns nu i Godares ”Vinskola” där hon ger sina bästa råd för hur man dekanterar, lagrar – och väljer rätt rosé till sommarens grillkvällar. Sarah har dessutom full koll på restaurangscenen och tipsar gärna om stans bästa matpärlor.