Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar

Ölglasen som förhöjer smaken – 8 köptips

Publisert:
Ölglasen som förhöjer smaken – 8 köptips

Lager, IPA, pilsner eller alkoholfri – vilken är din favorit? Eller föredrar du kanske att brygga egen? Oavsett vilken du väljer förhöjs både smaken och upplevelsen med rätt typ av ölglas.

Öl är en hel vetenskap och det finns lika många sorter som ölälskare. Men tänk på att det inte bara är ingredienserna och bryggningen som påverkar ölets smak, även glaset har stor betydelse.

IPA är en väldigt smak- och doftrik öl, vilket framhävs bäst i ett kort glas med öppen fot som sluter sig vid mynningen. Det bästa för en klassisk lager är istället ett smalt, högt glas som ger ölen en snygg skumkrona högst upp.

Ölglas Open up i kristall

Ölglasen som förhöjer smaken – 8 köptips

Eleganta ölglas i 4-pack gjorda i kristall för den perfekta känslan och smaken. Ölglasen ingår i en populär fransk glasserie som många mat- och vinentusiaster prisar. Läs mer och köp dem hos Kitchentime här! (Annons)

Essence ölglas 48 cl 4-pack

Ölglasen som förhöjer smaken – 8 köptips

Klassiskt och vackert ölglas från Iittalas serie Essence som passar både festligare tillfällen och till vardags. Ölglaset funkar till flera sorters öl, till exempel IPA och APA. Det kan även med fördel också användas till drinkar eller färggranna smoothies och juicer. Läs mer och köp hos Cervera här! (Annons)

Beer ölglas 60 cl 4-pack

Ölglasen som förhöjer smaken – 8 köptips

Ett stort och tulpanformat glas från Orrefors serie Beer, formgiven av Erika Lagerbielke. Glaset fångar in doften och lyfter fram smaken på lagern som är fyllig med tydlig maltighet, vilket kommer till sin rätt i denna typ av glas. Även dryck med frisk humlekaraktär smakar extra gott i glaset. Läs mer och köp till kampanjpris hos Nordic Nest här! (Annons)

Celebration ölglas 38 cl 2-pack

Ölglasen som förhöjer smaken – 8 köptips

Ett ölglas som med sin form gör att kylan behålls och doften förädlas. Njut av perfekta kvällar med detta populära glas. Köp glasen hos Cervera här! (Annons)

Kosta Boda ölglas i 6-pack

Ölglasen som förhöjer smaken – 8 köptips

Det är inte bara ölen som kommer i 6-pack. De här ölglasen är från Kosta Bodas serie Don't Stop the Music som är ett samarbete med Stiftelsen Svenska Musikfonden. Glasen är designade av bland annat Darin, Miss Li och Molly Sandén. Läs mer och köp glasen här! (Annons från Bagaren och kocken)

Ölglas från Lasse Åberg

Ölglasen som förhöjer smaken – 8 köptips

Dessa ölglas har blivit en riktig designklassiker. Ölglasen tillhör Lasse Åbergs jubileumsserie och de levereras i en fin presentförpackning. Läs mer och köp här! (Annons från Royal Design)

Spiegelau Craft Beer Craft Pils ölglas 4-pack

Ölglasen som förhöjer smaken – 8 köptips

Prisat och hyllat ölglas som lyfter ölens arom och textur och ger en balanserad smakintensitet. Det är betyget från en expertprovningspanel bestående av mästerbryggare och annat branschfolk. Läs mer och köp ölglaset här! (Annons från Bagaren och kocken)

Harvey Ölglas 50cl 2-Pack

Ölglasen som förhöjer smaken – 8 köptips

Elegant ölglas med en twist. Ölglaset ingår i serien Harvey som inspirerats av fasetterat kristallglas. Ett stort plus med detta glas är att det även går att diska i diskmaskinen. Läs mer och köp här! (Annons från Royal Design)

Annons

Veckans rabatter inom Hem & Hushåll


Miranda Karlsson är kommersiell redaktör på Aftonbladet och Wellness. Hon har tidigare jobbat som chefredaktör på Aurumforum och skapat marknadsstrategier för social media hos LFF. Hon har en kandidatexamen i journalistik från Södertörns högskola och har även jobbat som fotograf i Sydafrika.