Denna text innehåller annonslänkar

Vassa Santoku-knivarna som gör dig till en mästare i köket

Publisert:
Vassa Santoku-knivarna som gör dig till en mästare i köket

Vässa matlagningen! Den japanska kniven Santoku är riktigt vass och mångsidig – och oumbärlig i köket.

Här är populära Santoku-knivar från flera kända märken.

Bland de japanska kockknivarna är Santoku-kniven den mest mångsidiga eftersom den har flera användningsområden.
Namnet Santoku betyder ungefär Tre uppgifter, vilket beskriver dess syfte, då den kan användas till kött, fisk och fågel eller för att strimla, tärna och hacka.

Dess många användningsområden gör den till en användbar kniv i alla kök och bidrar säkerligen till dess popularitet. Japan har en lång tradition av smide och att tillverka riktigt vassa knivar av hög kvalitet som håller sig vassa länge.

Miyabi Artisan Santoku 18 cm

Miyabi är kända för sina otroligt vassa knivar och dess livsstidsgaranti och denna Santoku-kniv kan bli ett riktigt skarpt tillskott i köket. Kniven är tillverkad med japanska traditionella metoder och har ett handtag i pakkaträ. Bladet har en kärna av härdat pulverstål och täckt med hamrat rostfritt stål. Läs mer och köp här (annons från Cervera).

Satake Houcho Santoku 17 cm

Satakes santokukniv har en vacker, stilren design i högkvalitativt stål, med slitstarkt och vattentåligt handtag i magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Läs mer och köp hos Bagaren och Kocken (annons).

Kai Wasabi Santokukniv 16,5 cm

Japansk santokukniv från Kai i rostfritt stål med hög kolhalt, handtag i en blanding av bambu och polypropen. Praktisk kniv som du kan använda till många olika råvaror i köket. Kniven säljs just nu till kampanjpris hos Nordicnest – läs mer och köp här (annons).

Victorinox Santokukniv 17 cm

Santokukniv med olivslipat blad från Vicorinox som gör att råvarorna inte fastnar på kniven. Kniven har ett handtag i trä med bra grepp. Läs mer och köp här (annons från Åhléns).

Zanmai Modern Molydenum Santoku 18 cm

Zanmais kniv är tillverkad i riktigt högkvalitativt stål, Vanadium 8A, och har ett handtag i svart pakkaträ som ger ett bekvämt grepp. Läs mer och köp här (annons från Bagaren och Kocken).

Satake Pro Santoku 17 cm

Denna Santoku-kniv ur Satakes professionella serie är framtagen i nära samarbete med svenska kockar. Kniven är tillverkad i AUS8-stål, ett stål med god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Läs mer och köp den hos Kitchentime (annons).

Global Classic g-80 Santoku 18 cm

Den olivslipade santokukniven G-80 från Global Classic har ett högt blad och rundat knivbladsslut som passar utmärkt för att skära olika sorters råvaror. Kniven är tillverkad i en stålblandning och handtaget är fylld med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Läs mer och köp den hos Cervera (annons).