Innertemperaturer på grillat
Ett vanligt misstag när du grillar är att köttet tillagas alldeles för länge och blir torrt.
Använd en stektermometer när du grillar så kommer du garanterat att få bästa tänkbara resultat.
Kom ihåg att temperaturen stiger något efter att du tagit av köttet från grillen.
Innertemperaturer att hålla reda på:
- Helgrillad kyckling - 82° vid benet
- Kycklinglår med ben - 82°
- Kycklingfilé, lårfilé utan ben - 72°
- Fläskotlett, fläskfile - 70°
- Tonfisk 32° (ska inte vara genomstekt)
Från rare till well done
- Biff, entrécôte, oxfile & flankstek 54–70°
- Lammkotlett, filé, racks 56–70°
- Lax 48−52° Var försiktig när du grillar lax så att den inte blir överstekt. Satsa hellre på en bit av fin kvalitet och grilla hastigt så att fisken får behålla lite rå kärna.
Läs vidare
Mer på Godare
- Snabblagat
Stekt färskpotatis med ramslök och rökt lax
Sojamarinerade ägg
Gratinerade nachos
- Snabblagat
Smörstekt svamp med vitlök
Smörrebröd med ägg och räkröra
- Snabblagat
Krämig kycklingpasta med paprika
Makaronigratäng
Svamplasagne med frasig salvia
- Snabblagat
Krämig succélax – fixa på bara 30 minuter
Key lime pie med en twist