Denna text innehåller annonslänkar

Gör drömpizzor hemma med egen pizzaugn – 11 köptips

Publisert:
Gör drömpizzor hemma med egen pizzaugn – 11 köptips

Du behöver inte åka till Italien eller besöka en exklusiv hantverkspizzeria för att sätta tänderna i en riktigt fin Napolitansk pizza. Nej, med en pizzaugn kan du grädda lyxpizzor i ditt eget hem!

Här är 11 heta köptips på ugnar att klicka hem, lagom till sommaren!

Att laga pizza hemma är så klart ingenting nytt, men att få till den precis lika bra som på pizzerian har inte varit lika enkelt – som nu.
Med en pizzaugn kan du få betydligt högre temperaturer än i de flesta vanliga köksugnar och tillsammans med en bra deg och schyssta råvaror kan du grädda en pizza hemma hos dig som om den vore tillagad i en traditionell stenugn i pizzans hemstad: Neapel, i Italien. Dessutom är flera av ugnarna portabla och konstruerade för att enkelt plockas med på semestern!

Scrolla i listan nedan och klicka hem en pizzaugn till din trädgård eller till sommarstugan du också!

Pizzaugn från Ooni

Liten och kompakt pizzaugn från Ooni, som i stort sett är färdig att användas direkt ur kartongen, det enda som behövs göras är att ansluta den till din regulator och gasolflaska. På bara 15 minuter når ugnen en temperatur på 500 grader, för att du sen ska kunna grädda pizza hela kvällen! Läs mer och köp för 2 690 kr hos Netonnet! (annons från Prisjakt).

Gasoldriven pizzaugn från Austin and Barbeque

En uppskattad pizzaugn från Austin and Barbeque utrustad med en praktisk avtagbar lucka med inbyggd termometer. Ugnen tänds enkelt via en integrerad gnisttändare och håller en jämn värme under hela tillagningen. Ugnen är tillverkad i rostfritt stål och är därför enkel att hålla ren och fräsch samtidigt som den är vädertålig för att kunna användas året om! Se fler bilder och köp för 2 190 kr hos Netonnet! (annons från Prisjakt).

Bertello pizzaugn – spade och sten ingår

Grädda pizzorna precis så som du vill ha dem med denna mångsidiga ugn från Bertello. Pizzaugnen går att använda med ved, kol, pellets eller om du hellre vill använda gasol går det att köpa till en gasbrännare. Pizzasten och pizzaspade ingår, så det är bara att sätta igång! Läs mer och köp till kampanjpris här! (Annons från Mediamarkt).

Ooni Koda 16

En mycket populär och eftersökt pizzaugn från Ooni. Modellen Koda 16 är storesyskonet till Koda 12 som är listad ovan. Det som skiljer modellerna emellan är främst storleken, där Koda 16 är större och således kan grädda större pizzor och har mer utrymme för andra köksredskap som exempelvis gjutjärnspannor och dylikt. I övrigt är egenskaperna snarlika med en kraftfull brännare som värmer upp ugnen till 500 grader inom loppet av 20 minuter! Se fler bilder och köp för 4 690 kr hos Elgiganten! (annons från Prisjakt).

Hällmark pizzaugn

Vill du verkligen imponera på middagspartyt i sommar så är denna pizzaugn från Hällmark ett bra val och så nära en autentisk italiensk pizzaupplevelse man kan komma. Och detta från din egen trädgård. Ugnen går att använda både på gas och ved och den jämna värmenivån i ugnen gör den lämplig inte bara för pizza utan även för tillagning av bröd av alla dess slag såväl som kött och grönsaker! Läs mer och köp för 11 999 kr hos Kitchentime! (annons från Prisjakt).

Morsö Forno gjutjärnsgrill

Den droppformade pizzaugnen Forno är tillverkad i rejält gjutjärn och kommer från danska Morsø. Ugnen har en inbyggd keramisk sten som möjliggör riktigt hög temperatur och krispiga pizzor. Den går dessutom bra att använda som terrassvärmare, eldstad och öppen spis! Läs mer och köp för 10 489 kr hos Zerazza! (annons från Prisjakt).

Mustang Vesuvio bordsugn

En kompakt gasoldriven pizzaugn med fällbara ben från Mustang. I köpet medföljer en 2 cm tjock pizzasten tillverkad av kordierit, som ser till att pizzabotten blir krispig och god. Brännaren är U-formad vilket för att pizzan får värme från tre sidor samtidigt. Läs mer och köp för 2 344 kr hos Byggshop! (Annons från Prisjakt).

Le Feu Turtle 2.0 pizzaugn

En kompakt och lätt pizzaugn som får plats på middagsbordet på uteplatsen, eller enkelt packas in i bilen till lantstället eller campingen. Den drivs på gasol och värms upp till 500 grader på 15–20 minuter. Skicka in din pizzadeg på den medföljande stenen och var redo för en färdiggräddad pizza bara 60 sekunder senare. Ugnen från Le Feu är tillverkad av pulverlackerat stål och kan användas utomhus året om! Läs mer och köp för 5 999 kr hos Power! (Annons från Prisjakt).

Coolest pizzaugn

En prisvärd gasoldriven pizzaugn som garanterat får till krispiga pizzabottnar med sin ställtemperatur på 500 grader. Den har fällbara ben, vilket förenklar förvaring samt transport av ugnen så du enkelt kan plocka med den på campingsemestern eller till sommarstugan. Levereras tillsammans med gasbrännare samt en stor pizzasten på 34 cm i diameter! Läs mer och köp hos Elon! (Annons).

Pizzaugn gasol

Om du är på jakt efter en gedigen pizzaugn som inte kostar skjortan är denna ugn från varumärket Cozze ett bra alternativ. Den är 13 tum stor och startar med en elektronisk tändare. Med hjälp av 3 olika brännare kommer ugnen upp i en temperatur på 400 grader – vilket betyder krispig och utsökt pizza på 2 minuter, från det att den lassas in på den medföljande stenen av kordierit. Se fler bilder och köp för 1 909 kr hos Proshop! (Annons från Prisjakt).

Ooni fyra vedeldad pizzaugn

En mycket eftersökt pizzaugn från populära Ooni. Modellen ”Fyra 12” är en vedeldad ugn som drivs på vedpellets för en riktigt autentiskt och skarp smakupplevelse. Den är efterträdaren till Ooni 3 som var världens första bärbara pizzaugn med träpellets. Även denna är optimerad för att göra pizza var som helst, tack vare sin lätta design och vikt på enbart 10 kg. Läs mer och köp för 2 490 kr hos Webhallen! (Annons från Prisjakt).