10 läckra tårtor till påsk

Publisert:
Chokladtårta i påskig stil.
Chokladtårta i påskig stil.

Syrlig citronkaka med vallmo, fluffig chokladmoussetårta eller en busig chokladbollstårta. Avancerat eller enkelt, här är tio recept som passar alla smaker till påskens finfika.

(12)

Påsktårta med choklad och tryffelkräm

Det här är en supersaftig chokladtryffelkaka, som är dekorerad med chokladtäckta mandlar, små chokladkulor och kanderade rosor. Tårtan håller sig bra under hela påsken, och den är väldigt mäktig.

(7)

Konfektkaka proppad med choklad

Konfektkaka är proppfull med choklad och ganska mäktig men makalöst god. Det är extra gott att servera den med hallon, bärsallad, passionsfruktsås eller stekta, syrliga äppelbitar.

(359)

10-minuters tårta

Med färdiga marängbottnar, choklad, bär och grädde är det fullt möjligt. En ljuvligt god tårta som passar vid många tillfällen.

(2)

Citronkaka med vallmofrön

En citronkaka med vallmofrön som verkligen är en fröjd för ögat. Kakan är frisk och syrlig och i flera lager, men är inte så komplicerad som den kanske ser ut.

(3)

Strösseltårta med vaniljsmak

Vaniljtårta med strössel är en rolig strösselkaka, och den blir antagligen snabbt barnens nya favorit. Lager på lager av tårtbotten, glasyr och strössel gör denna tårta till en fest och en fröjd för ögat.
En portion i receptet blir en tårta med cirka åtta bitar.

(2)

Naked cake med miso och tjock kolasås

Miso har varit trendigt länge och nu har den japanska smaksättningen letat sig in på kakbordet. Tillsammans med mörk choklad och söt kola ger den både fyllighet och det lilla salt som vi gärna tillsätter för att lyfta fram och balansera de andra smakerna.

(5)

Påsktårta med apelsin

Bjud på en saftig och imponerande chokladtårta med apelsin till påsk! Den här kombon av mörk choklad och apelsinmarmelad är oslagbar. Receptet är för två kakformar på 20 centimeter i diameter.

(219)

Fluffig tårta med chokladmousse

Chokladmoussetårta är en dröm för alla chokladälskare!
Ljuvligt god och fluffig chokladmousse på en lätt kladdig chokladbotten med hallon.
Recepten är från ”Lindas kakor” av Linda Andersson.

(94)

Chokladbollst­årta

Vad sägs om den här maffiga tårtan med chokladbollar och extra allt. Dessutom går chokladbollarna att variera i oändlighet med olika smaker och fyllningar som nötter, nutella, nougat.

(51)

Frisk påsktårta med passion och mango

En tårta som garanterat lockar fram några leenden i påsk. Gulliga marängkycklingar pryder denna Sable Breton-botten med hasselnötter och passionkräm. Påsktårtan är skapad av Ått Padtum Söderström, Årets bagare 2017.

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.