Denna text innehåller annonslänkar

Smidiga presskannor som gör gott kaffe

Publisert:
Smidiga presskannor som gör gott kaffe

Om du vill uppdatera den traditionella kaffebryggaren hemma är presskannan ett utmärkt alternativ.

En presskanna brygger enkelt gott kaffe och är en stilren detalj på bordet – spana in några populära modeller här.

Njut av utmärkt bryggt kaffe med en presskanna. Det kan faktiskt inte bli enklare att brygga det perfekta kaffet än med en presskanna. Du kokar upp vatten, häller över kaffepulver i kannan och väntar en stund innan det är dags att pressa ner kolven och servera.

Många kaffetillverkare erbjuder i dag en särskild sorts presskaffe som är grovmalet, men det går bra att använda vanligt bryggkaffe i en presskanna. Eller så maler du kaffebönorna själv med en kaffekvarn för riktigt lyxigt kaffe.

Här listar vi populära modeller som brygger olika mängd kaffe och med smarta funktioner.

Liten bryggare utan elektricitet

Den här lilla kaffebryggaren gör 1-3 koppar kaffe och använder ingen elektricitet, vilket gör att du kan ta med den på utflykten. Smart! Den brygger snabbt och resultatet blir en kopp med rykande gott och aromatiskt kaffe på nolltid. Läs mer och köp för 349 kr hos Cdon (annons från Prisjakt).

Klassiker i koppar

Bodum Chambord är en populär klassiker designad på 50-talet. Den här modellen kan brygga upp till 8 koppar och är enkel att använda. Pressbryggaren säljs i flera färger, läs mer och köp för 466 kr hos Bagaren och Kocken (annons från Prisjakt).

Retrokanna från Le Creuset

Ge ditt kök en riktig färgklick med den här stengodskannan från Le Creuset. Den rymmer hela 80 cl och har en tålig emaljerad yta med en knopp i rostfritt stål, designad för att hålla i många år framöver. Läs mer och köp för 779 kr hos Kitchentime (annons via Prisjakt).

Presskanna och termos i ett

Den här stilrena presskannan från Bodum är både en termos och en kaffepress i ett. Praktiskt! Den brygger fylligt och aromatiskt kaffe och håller kaffet varmt längre än en vanlig presskanna. Kannan rymmer 1 liter (12 koppar) och passar perfekt att ta fram när gästerna kommer. Läs mer och köp här (annons från Amazon).

Liten kanna till budgetpris

Melittas kaffepress kan brygga upp till 3 koppar kaffe och är perfekt för det lilla hushållet eller för dig som är ensam kaffedrickare hemma. Läs mer och köp för 147 kr på kampanjpris hos Mediamarkt (annons från Prisjakt).

Vit presskanna

En presskanna från Espro för 8 koppar, med dubbla mikrofilter för att ta fram aromerna så effektivt som möjligt. Kannan kan även brygga lösviktste och kan diskas i maskin. Den finns i både svart och vit och just nu är det kampanjpris på båda färgerna. Läs mer och köp hos Bagaren och Kocken för 1193 kr (annons via Prisjakt).

Presskanna för resan

Den här smarta presskannan från Bodum är gjord som en termosmugg med lock. Den är dubbelsidig, värmeisolerad och har ett halkfritt silikonband för bra grepp i farten. Den rymmer 0.35 liter. Läs mer och köp här (annons från Amazon).