Trerättersmeny för familjen
Här är en läcker trerättersmeny för hela familjen som du kan laga på bara en timme.
- Börja med att skära upp ananasen. Du behöver den både till förrätten och desserten.
- Fixa desserten så att du bara behöver värma på den och lägga dit glass eller vispgrädde när det är dags att äta den.
- Förrättssalladen kan göras helt klar och läggas upp på tallrikar eller i en skål.
- Gör fisken sist så behöver du inte hålla den och riset varma så länge. Hinner den svalna så värm med i mikron, typ 1 minut.
Förrätt
- Sallad på glasnudlar, havsmix, salladslök, sockerärter och chili. Salladen mår bara bra av att få gona sig en stund i dressingen innan det är dags att äta.
Huvudrätt
- Hokifilé i kokosmjölk. Fisken lagar du sist så du inte behöver hålla den varma så länge. Hinner den svalna så värm med en snabbis i mikron, typ 1 minut.
Efterrätt
- Ananas libre. Efterrätten gör du först. Du bara behöver värma på den och lägga på glassen när det är dags att servera.
Jon Hansson är journalist med 40 år i yrket, skrivit tolv kokböcker innehållandes över 2500 recept, diplomerad sommelier, vin- och matfantast. Testar olika matnyttigheter, från mozzarella till kockknivar på Aftonbladet Plus. Skriver även för krogguiden White guide och Magasin måltid.
Mer på Godare
ARTIKLAR
5 bordsgrillar som fixar perfekt grillad mat på nolltid
ARTIKLAR
Tareq Taylor – 12 populära recept
ARTIKLAR
Fettisdagen 2023 - våra godaste semlor
ARTIKLAR
23 goda och värmande soppor
Så grillar du kycklingklubbor i ugnen
Krämig kyckling med vitlök och spenat
- Snabblagat
Läckert krämig och vegetarisk pasta
- Snabblagat
Libapizza – snabbt, enkelt och så gott
- Snabblagat
Minismörgåstårtor för två
Bär med mascarponekräm och honungskola