Trerättersmeny för familjen

Publisert:

Här är en läcker trerättersmeny för hela familjen som du kan laga på bara en timme.

  1. Börja med att skära upp ananasen. Du behöver den både till förrätten och desserten.
  2. Fixa desserten så att du bara ­behöver värma på den och lägga dit glass eller vispgrädde när det är dags att äta den.
  3. Förrättssalladen kan göras helt klar och läggas upp på tallrikar eller i en skål.
  4. Gör fisken sist så behöver du inte hålla den och riset varma så länge. Hinner den svalna så värm med i mikron, typ 1 minut.

Förrätt

Sallad på glasnudlar, havsmix, salladslök, sockerärter och chili.
Sallad på glasnudlar, havsmix, salladslök, sockerärter och chili.
  • Sallad på glasnudlar, havsmix, salladslök, sockerärter och chili. Salladen mår bara bra av att få gona sig en stund i dressingen innan det är dags att äta.

Huvudrätt

Hokifilé i kokosmjölk.
Hokifilé i kokosmjölk.
  • Hokifilé i kokosmjölk. Fisken lagar du sist så du inte behöver hålla den varma så länge. Hinner den svalna så värm med en snabbis i mikron, typ 1 minut.

Efterrätt

Ananas libre.
Ananas libre.
  • Ananas libre. Efterrätten gör du först. Du bara ­behöver värma på den och lägga på glassen när det är dags att servera.

Jon Hansson är journalist med 40 år i yrket, skrivit tolv kokböcker innehållandes över 2500 recept, diplomerad sommelier, vin- och matfantast. Testar olika matnyttigheter, från mozzarella till kockknivar på Aftonbladet Plus. Skriver även för krogguiden White guide och Magasin måltid.