”Till helgfikat blir det gärna köpebröd”

Bakbloggaren Camilla Hamid hoppar över fikabaket på helgerna

Publisert:
Bakbloggaren Camilla Hamid äter gärna köpebröd till helgen.
Bakbloggaren Camilla Hamid äter gärna köpebröd till helgen.

Till helgen blir det gärna köpebullar för bakbloggaren Camilla Hamid. Men kommer rapparen Jelassi på fika så serveras det definitivt kladdkaka.

– Hon känns som en kladdkaketjej, med glasyr, säger Camilla.

Här delar Camilla med sig av recept på härliga frukostfrallor och en läcker nutellapaj till fikat. Allt för en Godare helg.

Camilla Hamid är en av Sveriges största bakbloggare med över en halv miljon följare på Instagram. Hon har en stor förkärlek till att göra olika varianter av prinsesstårtor, men på helgerna väljer hon gärna köpeböd.

Vad gäller mat så finns det en rätt hon inte skulle släppa över sin tröskeln.

Vad har du tänkt äta till helgen?

– Jag vet exakt vad jag ska äta hela dagen på lördag. Frukost blir kalljästa frallor med vallmofrön. Ägg och kaviar på. Till lunch vill barnen säkert ha pannkakor och då får de det, på kvällen gör jag fishtacos.

Vad dricker du till fishtacos?

– Lemonad, citron eller lime!

Bakar du något på helgen?

– Bara om jag är jävligt sugen. Man blir lite arbetsskadad, när jag är ledig så köper jag hellre fika. Har man stått i bakoset en hel dag så är man inte så pigg på att baka igen. Då är det roligare att äta någon annans.

Vad köper du för fika?

– Bullar! Jag handlar till exempel hos Robin Delselius bageri, Enskedeparkens bageri eller i Hammarby sjöstad. Gärna kardemummabullar med mycket smör.

Vad är det äckligaste du ätit?

– Ockragryta. Det är en arabisk specialitet, så slajmig. Det är inte gott. Jag får hat för det här för jag bär tydligen lite ansvaret för det arabiska köket men jag är nordafrikan så jag har inget med det att göra.

Finns det någon du skulle vilja bjuda på fika?

– Jelassi, rapparen. Hon är så duktig, ett riktigt maskrosbarn med en tuff uppväxt, men så ung, driven och framgångsrik. Jag vill träffa henne. Hon känns som en kladdkaketjej, med glasyr, det skulle jag bjuda på. Med lättvispad grädde och hallon. Jobbigt om hon hatar hallon. Vissa människor gör ju det.

Camilla Hamid

Ålder: 30.

Bor: Stockholm.

Yrke: Hemkunskapslärare och bakbloggare med instagramkontot @camillahamid.

Nutellapaj – gott och enkelt recept
(68)

Nutellapaj – gott och enkelt recept

– Med sin magiskt lena nutellafyllning och sitt spröda pajskal är det här en paj så god att jag ibland vill äta upp hela härligheten själv.

”Till helgfikat blir det gärna köpebröd”
Camilla Hamid bakar kalljästa frallor till helgfrukosten.
Camilla Hamid bakar kalljästa frallor till helgfrukosten.
Camilla Hamids kalljästa frallor i långpanna
(39)

Camilla Hamids kalljästa frallor i långpanna