Hamburgare och texmex – recept med en twist
- Nina Kindbro
- Maya Rotander
Tacos och hamburgare. Gå loss i det färgstarka texmex-köket och laga Lena Söderströms burgare, tacos och oemotståndliga salsor.
Matskribent, kokboksförfattare och stylist Lena Söderström är aktuell med sin nya kokbok ”Hamburgare och texmex”.
Vilken är din favoritburgare?
– Jag tycker om klassiska burgare - färs kryddad med bara salt och peppar. Tillbehören får gärna vara i texmex-stil: krossade chips och guacamole till exempel.
Vad dricker du helst till texmex-mat?
– Jag dricker ju inte öl, så jag föredrar en iskall cola med mycket is och en citronskiva.
Vem skulle du vilja dela en måltid med?
– Jag drar gärna ihop vänner och kollegor till en stor fest och bjuder på hamburgare.
Hur skapar du härligt hemma?
– Eftersom jag arbetar mycket med rekvisita i mitt jobb vill jag ha så rent och avskalat som möjligt hemma. Men jag köper snittblommor på torget varje vecka och sätter i fina vaser. Just nu blir det mycket tulpaner, men jag älskar rosa rosor!
- Lena Söderström
- Ålder: 50+
- Bor: I Stockholm.
- Gör: Matskribent, stylist och kokboksförfattare.
- Aktuell: Med boken Hamburgare och texmex, Semic förlag.
Läs vidare
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare.
Mer på Godare
Unika sommarkrogar i Stockholm
Äppelkaka med smuldegstopp
Så minskar du matsvinnet från frukosten
Friterade äppelskivor med äppelkolasås
Skaldjursrisotto
Renskavsburgare med skogssvamp
Helstekt kyckling med vitlök och timjan
Biffwok med ingefära och sesam
Foliegrillad öring med vitlökssmör
Pulled pork i ugnen