Mattias Larsson

Av Mattias Larsson

Så steker du den perfekta hamburgaren

Av Mattias Larsson

(334)

Vad tycker du?

Så steker du den perfekta hamburgaren

Hur steker man den perfekta hamburgaren? Kocken Mattias Larsson vet.

– Det du behöver är riktigt fin högrevsfärs. Använd bara den rena fina färsen och några extra goda tillbehör, säger han i klippet.

Ingredienser

600 gHögrev, nymalen
4 hamburgerbröd
4 krispiga salladsblad
Olivolja
Salt och svartpeppar

Majonnäs med gruyèreost

2 äggulor
2 mskVitvinsvinäger
1 tskDijonsenap
0,5 dlolja, med neutral smak
60 ggruyéreost

brynt lök

1,5 gula lökar
smör, att steka i
Salt
Strösocker
Hamburgare med brynt lök, gruyere-ost-majonnäs och sallad
Hamburgare med brynt lök, gruyere-ost-majonnäs och sallad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Så steker du den perfekta hamburgaren

Mattias Larsson

Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.

Visa 34 recept