Denna text innehåller annonslänkar

Lyft festmiddagen med en vacker dukning

– Duka upp med Nobelservis

Publisert:
Lyft festmiddagen med en vacker dukning

Bjud dina gäster på en riktigt lyxig middag tillsammans med en elegant och vacker festdukning. Ta fram den här vackra dukningen vid nyår, födelsedagar eller kanske bjuder du på en egen Nobelfest?

Det sägs ju att man äter med ögonen och visst lyfter en maträtt med en vacker dukning! Valet av porslin, glas och dekoration påverkar faktiskt smaken.

Här har vi valt ut riktigt lyxig och elegant dukning som kvalar in på självaste Nobelfesten. I alla fall om du frågar oss.

Lyxiga glas

Att välja rätt glas är något av en konst. Ska det avnjutas dryck med alkohol är det en hel vetenskap. Här har vi valt att fokusera på lyxiga glas i sann festanda.

Nobel Champagneglas

Lyft festmiddagen med en vacker dukning

Nobel Champagneglas från Orrefors är designade av Gunnar Cyrén och togs fram till firandet av Nobelprisets 90-årsjubileum. De är de officiella glasen från Nobelbanketten och rymmer 17 cl bubblande dryck. Läs mer och köp till kampanjpris hos Kitchentime här! (Annons)

The sparkling devil champagneglas

Lyft festmiddagen med en vacker dukning

Lekfulla The Sparkling Devil är också skapade av Gunnar Cyrén. De kom dock aldrig att dukas fram under själva Nobelmiddagen, men har istället blivit populära samlarobjekt. De lyxiga champagneglasen är handblåsta och målade med 22 karat guld. Läs mer och köp hos Bagaren och kocken här! (Annons)

Vision Balanced vinglas

Lyft festmiddagen med en vacker dukning

De här eleganta vinglasen från Zieher passar både till röda och vita viner. De är tillverkade i blyfri kristall och rymmer hela 850 ml. De passar extra bra till viner som inte för dekanterat. Läs mer och köp till kampanjpris hos Cervera här! (Annons)

Open Up ölglas

Lyft festmiddagen med en vacker dukning

Nätta ölglas i kristall från Chef & Sommeliers. Ölglasen ingår i den populära serien Open Up och säljs i fyr-pack och är ett riktigt budgetfynd. Läs mer och köp till rabatterat pris hos Cervera här! (Annons)

Vackra tallrikar

Det är inte bara tycke och smak som bör falla på valet av tallrik. Det finns olika typer av porslin, storlekar och utformningar. Vi har valt att fokusera på serier där du kan kombinera den klassiska uppsättningen bestående av en förrättstallrik, huvudrättstallrik samt en desserttallrik.

Hibiscus tallrik

Lyft festmiddagen med en vacker dukning

Hibiscus tallrik Ø 27 cm är designad av keramiktillverkaren Wedgwood. Mönstret går i blått och guld och ger en lyxig och elegant känsla. Kombinera gärna tallriken med fat och skålar från Hibiscusserien. Läs mer och köp hos Nordic Nest här! (Annons)

Mateus

Lyft festmiddagen med en vacker dukning

Servera en god soppa eller en fräsch sallad i Mateus designklassiker Oyster. Skålen är handmålad och finns i 15 olika färger samt fem olika storlekar. Duka med hela serien för bäst resultat och var inte rädd att blanda de olika färgerna. Läs mer och köp hos Åhléns här! (Annons)

Gustavsberg

Lyft festmiddagen med en vacker dukning

För dig som gillar en lite mer retro känsla passar Gustavsberg Ribb tallrik perfekt. Tallriken är designad av Stig Lindberg och tål både diskmaskin och mikro. Läs mer och köp hos Bagaren och kocken här! (Annons)

Eleganta bestick

Låt besticken hjälpa dig förhöja matupplevelsen. När det gäller dukningen är den allmänna regeln att du dukar utifrån och in. Det vill säga att de bestick du använder först under måltiden ska ligga ytterst, vilket lämnar huvudbesticken närmast tallriken.

Vidare ska gaffeln placeras till vänster och kniven till höger. Kniveggen ska även riktas mot tallriken.

Nobel Stål bestickset

Lyft festmiddagen med en vacker dukning

Det här besticksetet har strama enkla linjer som gör dem både eleganta och tidlösa. De togs fram till 90-årsjubileumet av Nobel och består av 16 delar. Läs mer och köp till kraftigt rabatterad pris hos Royal Design här! (Annons)

Nobel fiskgaffel

Lyft festmiddagen med en vacker dukning

Vankas det fisk på menyn? Självklart behövs en egen gaffel specifikt för det. Den här gaffeln är från Gense Nobel och är gjord i rostfritt stål som förgyllts med guld. Läs mer och köp till kampanjpris hos Kökets favoriter här! (Annons)

Glöm inte tillbehören

Det är i detaljerna det sitter. Glöm inte tillbehören till din dukning. Har du tänkt på vilken duk som passar, servetter med servettringar, serveringstillbehör så som såssnipa och karaff? Det finns mängder med tillbehör som lyfter dukningen ett snäpp till.

Nedan har vi listat några tidlösa favoriter.

Karaff

Lyft festmiddagen med en vacker dukning

Nobel kanna är designad av Gunnar Cyrén. Kannan är munblåst i klarglas och har gröna detaljer. Läs mer och köp till kampanjpris hos Nordic Nest här! (Annons)

Linneservetter

Lyft festmiddagen med en vacker dukning

Satsa på ett par linneservetter i naturnära färg så kan du använda dem året om. De här servetterna från Vila är i 100% linne och stentvättade vilket gör dem mjuka och sköna. Läs mer och köp hos Hemtex här! (Annons)

Servettringar

Lyft festmiddagen med en vacker dukning

Trä de här servettringarna i tenn över vilken servett som helst för att lyfta dukningen. Servettringarna är från Newport och går enkelt att rengöra med en fuktig trasa. Läs mer och köp styckvis hos Newport här! (Annons)


Miranda Karlsson är kommersiell redaktör på Aftonbladet och Wellness. Hon har tidigare jobbat som chefredaktör på Aurumforum och skapat marknadsstrategier för social media hos LFF. Hon har en kandidatexamen i journalistik från Södertörns högskola och har även jobbat som fotograf i Sydafrika.