Billig mättande mat – sju rätter för en tunn plånbok

Publisert:

Värmande bönchili eller fluffig ugnspannkaka.
Här är sju billiga, goda och enkla rätter som är riktigt snälla mot plånboken.

(42)

Bönchili med majskräm

En mustig och smakrik gryta passar perfekt när det är kallt ute. Och majskrämen är fantastisk! Enda risken med rätten är att den tar slut i ett nafs när den ställs fram. 
Recept från boken ”Portionen under tian – Äta ute”, av Hanna Olvenmark (Ordfront).

(41)

Ärtsoppa med fläsk

Ärtsoppa är en omtyckt klassiker. Vill du göra ärtsoppan ännu billigare utesluter du fläsket. För extra lyx kan du servera några pannkakor till efterrätt.

(33)

Blodpudding med krispig kål och lingon

Servera blodpuddingen med goda tillbehör som krispig kål, lök och sötsyrligt äpple. Recept av Tareq Taylor ur kokboken Det goda livet.

(148)

Spaghetti al pomodoro

En enkel tomatsås kan smaka helt underbart om man lägger ner lite kärlek i tillagningen. Det räcker med tio minuter. Här är ett enkelt och gott recept.

(363)

Blomkålsgratä­ng – lättlagad, krämig och god

Ostig och krämig gratäng med blomkål passar fint som ensamrätt med en sallad till eller i stället för en potatisgratäng. Vill du så byter du ut hälften av blomkålen mot broccoli i stället.

(669)

Morotspannkak­a med rårörda lingon

Klassikern ugnspannkaka vinner i både smak och färg med några rivna morötter i smeten. Servera gärna med rårörda lingon och en knaprig vitkålssallad. Recept av Tareq Taylor ur kokboken Det goda livet.

(244)

Kycklingklubb­or i ugn – billigt och gott

Kycklingklubbor eller drumsticks marinerade med en kryddgod glace av chilisås, soja och rosmarin. En billig och enkel rätt som passar perfekt när du ska laga mat till många.