Tommy Myllymäkis lyxiga rätter som passar till påsk

Publisert:
Tommy Myllymäki (bilden är ett montage).
Tommy Myllymäki (bilden är ett montage).

Duka upp en lyxig påskmiddag signerad stjärnkocken Tommy Myllymäki! Starta med havskräftor med brynt smör, välj sedan mellan en frasig fläsksida eller ångad torsk och runda av med en påskgul en påskgul dessertfinal.

Recept ur kokboken ”Myllymäkis menyer”.

(7)

Halstrade havskräftor med citrongräs och brynt smör

Tommy Myllymäkis lagar halstrade havskräftor med citrongräs, schalottenlök och brynt smör.
– Jag tycker det här är det godaste sättet att äta havskräftor på, säger han.

(12)

Frasig fläsksida med misosky, palsternacksp­uré och brysselkål

Fläsksida är den detalj av grisen som kocken Tommy Myllymäki gillar mest.
– Den här rätten är inspirerad av en måltid jag åt på Jean-Georges i Tokyo. Misoskyn med sting från senap passar väldigt bra till fetare råvaror, säger han.

(6)

Myllymäkis ångade torsk med färsk lök, ägg och örter

Det här är som en variant på kokt torsk med äggsås, men med helt annan feeling.
Torsken går såklart att byta ut mot annan fast vit fisk. Det går att förbereda såsen redan dagen innan och bara koka upp den snabbt vid servering – men i så fall måste den kylas ner snabbt i isvatten så den inte förlorar färg och blir grå.

(4)

Fruktsallad med mangosorbet

Här passar mer exotiska frukter, men se till att den frukt du köper är mogen och fin, tipsar kocken Tommy Myllymäki.
Med papaya, ananas och mango får du en härligt fräsch och frisk fruktsallad.