Matiga våfflor med rom och rödlök

  • Clara Öhrn
Publisert:
Mattiga våfflor.

Matiga våfflor är supergott till middag, lunch eller brunch. Detta receptet är extra lyxigt med rom och hackad lök.

Matiga våfflor

Portioner: ca 8 våfflor Tid: 30 minuter

Smet:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk smör eller margarin

Topping:

  • 100 gram sikrom, löjrom eller stenbitsrom
  • 2 dl gräddfil
  • 60 gram hackad rödlök

Gör så här:

  1. Vispa ihop mjölet och vattnet till en jämn smet.
  2. Vispa grädden tjock. Blanda ner i mjölsmeten.
  3. Hetta upp våffeljärnet och smörj det med lite smör/margarin.
  4. Häll i en knapp deciliter smet och grädda gyllenbruna våfflor.
  5. Lägg de gräddade våfflorna på ett galler så håller de sig frasiga längre.
  6. Toppa med gräddfil, rom och hackad lök.

Läs vidare

  1. Ladda järnet – det är våffeldag

  2. Fixa bästa våffelsmeten

  3. Så fixar du fluffiga amerikanska pancakes

  4. Våfflor med bär och vispad grädde

Clara Öhrn är reporter och redaktör på Godare.

decoration divider