8 rätter du kan laga i ditt våffeljärn
Våffeldagen i all ära men hetta gärna upp våffeljärnet för fler smaskiga rätter med extra fras. Här har vi samlat våra favoriter som falafelvåfflor, nudelvåfflor och en smaskig våffelwrap. Det finns så mycket gott att laga.
Våffelwrap med ost och jalapeño
När du tror att du inte har något hemma räcker våffelmix, en burk jalapeños och en ostkant till en snabblunch.
Recept ur ”Laga lunch på typ 4 minuter” av Sara Begner.
Potatisvåfflor med lax, guacamole och rucola
Potatisvåfflor med lax, guacamole och rucola. Frukost, brunch, lunch eller middag – riv ner några kokta, kalla potatisar i våffelsmeten och grädda som vanligt i ett våffeljärn. Här är en matigt och god röra med lax, crème fraiche och finhackad rödlök.
Frasiga nudelvåfflor
De här gyllengula nudelvåfflorna passar perfekt när du vill servera något billigt och kanske lite oväntat till frukost, brunch eller mellanmål.
Toppa med riven ost, gräddfil, stenbitsrom eller något annat gott.
Frasiga kokosvåfflor med smakrika röror
Här bjuder kocken Markiz Tainton på tre matiga röror till frasiga kokosvåfflor. Fantastiskt gott och superenkelt att göra. Rörorna har smak av solrosfrön och saffran, ärtor och basilika och mandel och ricotta.
Falafelvåfflor – gott och enkelt
Falafelvåfflor – kul och enkel variant på våfflor. Gör en smet av bland annat kikärtor, lök, spiskummin och koriander och servera med tahinidressing och tomater.
Recept ur Mattias Kristianssons kokbok ”Vego snabbt och enkelt”.
Halloumivåffla – snabbaste förrätten
Halloumivåffla – två ingredienser och klar på några minuter. En riktig god förrätt och ett extra plus för att våffeljärnet kommer till användning. Toppa med något gott, här har vi valt klassiska smaker med crème fraiche, rom och hackad lök.
Ägg och bacon-våffla med coleslaw
Eggs n’ bacon wraffle – en våffla som har allt. Ägg och bacon, sallad och dressing. Med cheddarost i våffelsmeten kommer du aldrig vilja äta en vanlig äggmacka igen. Blev det en sen fredagskväll? Detta är det perfekta sättet att starta lördagsmorgonen på!
Krispig kanelbulletoast som du gör i våffeljärn
Sugen på nåt sött? Släng snabbt ihop en toast med smak av socker och kanel i ditt våffeljärn.
I klippet kan du se hur du på nolltid har en smörigt god fika-toast.
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.
Mer på Godare
Kålpannkaka toppad med räkor, picklad lök och sojamajonnäs
ARTIKLAR
”Cookies ska vara sega i mitten och krispig i kanterna”
Brown butter chocolate chip cookie
Vegan milky hazel och tahini cookie
S’mores cookies
VIN
Vitt till kyckling och vegetariskt
ARTIKLAR
Matpriser på rekordnivå – Emilia lagar billig helgmat
ARTIKLAR
Cecilia H Larsson: ”Det är så skönt att baka i långpanna”
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR
Räfflade glas som lyfter vårdukningen
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR
Multifunktionella stavmixers för hemmakocken