Semmelkladdkaka – ljuvligt gott

  • Nina Kindbro
Publisert:

Semmelkladdkaka är ett ljuvligt gott alternativ till vanliga semlor och är lika lättbakat som kladdkaka. Här får du alla goda smaker men lite kladdigare och härligare.

Semmelkladdkaka

Antal: 1 kaka Förberedelsetid: 10 minuter Tillagningstid: 25 minuter

Ingredienser:

  • 150 g smält smör
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1,5 krm malen kardemumma
  • 3 ägg
  • salt

Till garnering:

  • 3 dl vispgrädde
  • mandelspån

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda mandelmjöl, kardemumma, socker, vetemjöl, vaniljpulver och salt i en bunke. Blanda.
  4. Rör ner äggen, tillsätt smöret och blanda till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smörad form. Grädda mitt i ugnen i cirka 20–25 minuter.
  6. Vispa grädden och bred ut över kakan. Rosta mandelspån och strö över.
Semmelkladdkaka – lika lättbakat som en vanlig kladdkaka

Läs vidare

  1. (16)

    Nutellasemla

  2. (39)

    Bjud på hemgjord originalsemla

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare.