Semmelkladdkaka – ljuvligt gott
Bästa receptet på kladdkaka
Semmelkladdkaka
Antal: 1 kaka Förberedelsetid: 10 minuter Tillagningstid: 25 minuter
Ingredienser:
- 150 g smält smör
- 2,5 dl mandelmjöl
- 2,5 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 krm vaniljpulver
- 1,5 krm malen kardemumma
- 3 ägg
- salt
Till garnering:
- 3 dl vispgrädde
- mandelspån
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret.
- Blanda mandelmjöl, kardemumma, socker, vetemjöl, vaniljpulver och salt i en bunke. Blanda.
- Rör ner äggen, tillsätt smöret och blanda till en jämn smet.
- Häll smeten i en smörad form. Grädda mitt i ugnen i cirka 20–25 minuter.
- Vispa grädden och bred ut över kakan. Rosta mandelspån och strö över.
Läs vidare
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.
Mer på Godare
Kålpannkaka toppad med räkor, picklad lök och sojamajonnäs
ARTIKLAR
”De ska vara sega i mitten och krispig i kanterna”
Brown butter chocolate chip cookie
Vegan milky hazel och tahini cookie
S’mores cookies
VIN
Vitt till kyckling och vegetariskt
ARTIKLAR
Matpriser på rekordnivå – Emilia lagar billig helgmat
ARTIKLAR
Cecilia H Larsson: ”Det är så skönt att baka i långpanna”
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR
Räfflade glas som lyfter vårdukningen
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR
Multifunktionella stavmixers för hemmakocken