Lär dig spritsa som ett proffs
Spritsa dina kladdkakor, cupcakes, pajer, bakelser och tårtor till vackra konstverk som imponerar. Bakbloggaren Emma Brink Rask, visar steg-för-steg hur du får det bästa resultatet. Recept ur boken Baka och spritsa.
Emma Brink Rask med bloggen @brinkenbakar är aktuell med sin nya bakbok Baka och spritsa. Här delar hon med sig av sina allra bästa tips på hur du lyckas dekorera dina bakverk på mängder av sätt – med endast fem olika tyllar.
En tyll är munstycket som du sätter längst ner i spritspåsen. Formen på hålet i tyllen avgör hur spritsningen blir.
Du behöver
- Tyllar
- Spritspåse
- Bakverk
- Något slags kräm. Till exempel grädde, smörkräm, färskostkräm eller pannacotta
Så lyckas du
- Rätt konsistens på krämen
- Fyll inte spritspåsen för mycket
- Tveka inte
Banancupcakes med creamcheese- och honungsfrosting
Mazarinpaj med björnbärskräm
Lakritskladdkaka med geléhallonfrosting
Siffertårta med hallonkräm
Äppelbakelser med vaniljkräm
Bakbloggaren Emma Brink Rask med sin bok Baka och spritsa, Semic.