Lär dig spritsa som ett proffs
- Nina Kindbro
Spritsa dina kladdkakor, cupcakes, pajer, bakelser och tårtor till vackra konstverk som imponerar. Bakbloggaren Emma Brink Rask, visar steg-för-steg hur du får det bästa resultatet. Recept ur boken Baka och spritsa.
Emma Brink Rask med bloggen @brinkenbakar är aktuell med sin nya bakbok Baka och spritsa. Här delar hon med sig av sina allra bästa tips på hur du lyckas dekorera dina bakverk på mängder av sätt – med endast fem olika tyllar.
En tyll är munstycket som du sätter längst ner i spritspåsen. Formen på hålet i tyllen avgör hur spritsningen blir.
Du behöver
- Tyllar
- Spritspåse
- Bakverk
- Något slags kräm. Till exempel grädde, smörkräm, färskostkräm eller pannacotta
Så lyckas du
- Rätt konsistens på krämen
- Fyll inte spritspåsen för mycket
- Tveka inte
Banancupcakes med creamcheese- och honungsfrosting – Enkelt sätt att få dina cup cakes att se superproffsiga ut.
Mazarinpaj med björnbärskräm – Läckra färger och snyggt mönster, och lätt att få snyggt.
Lakritskladdkaka med geléhallonfrosting – söta geléhallon sätter smak på frostingen som spritsas som en slalomspår.
Siffertårta med hallonkräm – Steg för steg beskrivning hur du lyckas med den trendiga tårtan.
Äppelbakelser med vaniljkräm – favoriten äppelpaj med vaniljsås serverad som en tjusig bakelse.
Bakbloggaren Emma Brink Rask med sin bok Baka och spritsa, Semic.
Läs vidare
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare.
Mer på Godare
Unika sommarkrogar i Stockholm
Äppelkaka med smuldegstopp
Så minskar du matsvinnet från frukosten
Friterade äppelskivor med äppelkolasås
Skaldjursrisotto
Renskavsburgare med skogssvamp
Helstekt kyckling med vitlök och timjan
Biffwok med ingefära och sesam
Foliegrillad öring med vitlökssmör
Pulled pork i ugnen