Lär dig spritsa som ett proffs
Spritsa dina kladdkakor, cupcakes, pajer, bakelser och tårtor till vackra konstverk som imponerar. Bakbloggaren Emma Brink Rask, visar steg-för-steg hur du får det bästa resultatet. Recept ur boken Baka och spritsa.
Emma Brink Rask med bloggen @brinkenbakar är aktuell med sin nya bakbok Baka och spritsa. Här delar hon med sig av sina allra bästa tips på hur du lyckas dekorera dina bakverk på mängder av sätt – med endast fem olika tyllar.
En tyll är munstycket som du sätter längst ner i spritspåsen. Formen på hålet i tyllen avgör hur spritsningen blir.
Du behöver
- Tyllar
- Spritspåse
- Bakverk
- Något slags kräm. Till exempel grädde, smörkräm, färskostkräm eller pannacotta
Så lyckas du
- Rätt konsistens på krämen
- Fyll inte spritspåsen för mycket
- Tveka inte
Banancupcakes med creamcheese- och honungsfrosting
Mazarinpaj med björnbärskräm
Lakritskladdkaka med geléhallonfrosting
Siffertårta med hallonkräm
Äppelbakelser med vaniljkräm
Bakbloggaren Emma Brink Rask med sin bok Baka och spritsa, Semic.
Läs vidare
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.
Mer på Godare
ARTIKLAR
Tareq Taylor – 12 populära recept
ARTIKLAR
Fettisdagen 2023 - våra godaste semlor
ARTIKLAR
23 goda och värmande soppor
Så grillar du kycklingklubbor i ugnen
Krämig kyckling med vitlök och spenat
- Snabblagat
Läckert krämig och vegetarisk pasta
- Snabblagat
Libapizza – snabbt, enkelt och så gott
- Snabblagat
Minismörgåstårtor för två
Bär med mascarponekräm och honungskola
ARTIKLAR
”Jag äter tio blodapelsiner om dagen”