My Feldt gör sylt och saft som överraskar
Bjud på en bubblig kaprifoldrink, picklade svartvinbärsblad eller en rosig pionsaft.
I boken ”Det växer sylt och saft överallt” gör matprofilen My Feldt saft, sylt och tillbehör av klassiska men också oväntade ingredienser.
My Feldt vill inspirera till att ta tillvara det naturen bjuder på, men utan stress eller krav. I hennes nya kokbok ”Det växer sylt och saft överallt” finns bland annat recept på pionsaft, tallkottesylt och picklade svartvinbärsblad blandat med betraktelser och historier ur livet.
Osentimentalt berättar hon i boken om barndomshemmet där inte många saker var hela och när det behövdes något nytt gick de till grovsoprummet för att fynda. Men i samma hem kokades det också saft med röda gummikorkar som högtidligt dracks till söndagsmiddagen.
My uppmanar oss att plocka en keps full med bär eller blommor – mer behövs inte, för vem orkar plocka flera kilo? – och koka sylt eller saft. Här delar hon med sig av sina bästa recept på saft, sylt och goda tillbehör.
Kaprifolbubblor med jordgubb
Blommigt och bubblande, kaprifol ger en ljuvligt somrig doft som passar fint i välkomstdrinken.
Pionsaft – en rosa doftdröm
Stora och härligt fluffiga. Passa på att göra saft av dina doftpioner så sparar du sommaren på flaska.
Havtorns- och äppelmarmelad
Havtorn har en intensiv och trevlig syrlighet som gör sig extra bra i tillsammans med äpplen i marmelad.