My Feldt gör sylt och saft som överraskar

Publisert:
My Feldt syltar och saftar.
My Feldt syltar och saftar.

Bjud på en bubblig kaprifoldrink, picklade svartvinbärsblad eller en rosig pionsaft.

I boken ”Det växer sylt och saft överallt” gör matprofilen My Feldt saft, sylt och tillbehör av klassiska men också oväntade ingredienser.

My Feldt vill inspirera till att ta tillvara det naturen bjuder på, men utan stress eller krav. I hennes nya kokbok ”Det växer sylt och saft överallt” finns bland annat recept på pionsaft, tallkottesylt och picklade svartvinbärsblad blandat med betraktelser och historier ur livet.

Osentimentalt berättar hon i boken om barndomshemmet där inte många saker var hela och när det behövdes något nytt gick de till grovsoprummet för att fynda. Men i samma hem kokades det också saft med röda gummikorkar som högtidligt dracks till söndagsmiddagen.

My uppmanar oss att plocka en keps full med bär eller blommor – mer behövs inte, för vem orkar plocka flera kilo? – och koka sylt eller saft. Här delar hon med sig av sina bästa recept på saft, sylt och goda tillbehör.

My med sin bok ”Det växer sylt och saft överallt”, Bonnier fakta.
My med sin bok ”Det växer sylt och saft överallt”, Bonnier fakta.
(1)

Kaprifolbubbl­or med jordgubb

Blommigt och bubblande, kaprifol ger en ljuvligt somrig doft som passar fint i välkomstdrinken.

(1)

Pionsaft – en rosa doftdröm

Stora och härligt fluffiga. Passa på att göra saft av dina doftpioner så sparar du sommaren på flaska.

Havtorns- och äppelmarmelad

Havtorn har en intensiv och trevlig syrlighet som gör sig extra bra i tillsammans med äpplen i marmelad.

Akademibokhandeln
Köp My Feldts bok hos Akademibokhandeln!
Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.