15 snabblagade rätter

Vardagsmaten du lagar på bara 20 minuter

Publisert:

Ibland är det bråttom att få maten på bordet. Sno ihop något enkelt och gott på bara 20 minuter. Här har vi samlat recept på allt från krämig pasta och smakrik soppa till läcker lax och kryddigt indiskt.

(12)

Snabbnudlar med biff och stekt ägg

Hungrig nu på en gång? Med snabbnudlar, tunt skivat nötkött och ett stekt ägg har du en värmande och underbart god middag.

(173)

Läckert krämig och vegetarisk pasta

Snabba, enkla och inte minst goda pastarecept kan man inte få för många av. Här är en riktigt krämig pasta med tomater, spenat och fetaost. Toppa gärna med färskriven parmesanost om du har det hemma.

(534)

Libapizza – snabbt, enkelt och så gott

Pizza är alltid gott, går den dessutom supersnabbt att laga är det ett extra plus. Med libabröd som botten ligger den nygräddade pizzan på tallriken inom 20 minuter. Här samsas ost och skinka med ananas eller champinjoner som klassiska kombinationer.

(26)

Korv stroganoff med ris

Korv Stroganoff väcker barndomsminnen till liv hos många. Här är ett klassiskt recept med falukorv, grädde, tomatpuré och dijonsenap. Servera den krämiga korvgrytan med valfritt ris och gör succé bland både stora och små.

(15)

Pasta med bacon och ärtor

Pasta med bacon, tomat och ärtor är en snabb och god vardagsmiddag som är lätt att tycka om för både stora och små. Servera gärna med extra parmesan, en fräsch sallad och ett gott bröd.

(17)

Lax med spenat och blomkålsris

Stekt lax i en sötsyrlig sås med lite hetta. Örtdoftande blomkålsris och spenat stekt i olivolja och vitlök. En snabblagad och underbart god rätt som dessutom är nyttig. Toppa med jordnötter och njut!

(7)

Pasta med kryddig chorizo

Det kommer dagar då tiden är knapp. Då är lösningen chorizo och rucola i en saftig och kryddig pasta. Blanda nykokt pasta med stekt chorizo, all smakrik olja från pannan och fräsch rucola. Klart!

(6)

Kimchiris med stekt ägg

Kimchiris gör du på överblivet kallt ris. En perfekt rätt för att minska på matsvinnet. Här visar Godare-profilen Filip Poon hur du lagar den enkla men goda rätten.
– Syrlig, umami och lite hetta. Ni måste testa att göra den här, säger Filip.

(40)

Poké bowl med marinerad lax

Poké bowl – den fräscha rätten från Hawaii har snabbt blivit populär i Sverige. Snabbmarinera laxen och servera den med mango, picklad lök och srirachamajonnäs och du kan förvänta dig en explosion av smaker.

(3)

Panerad torsk på två sätt

Torsk är lätt, lyxig och nyttig. Testa att göra två olika paneringar för extra smak och variation! En örtig variant med persilja och vitlök, och en nötig variant med hasselnötter och kokos. Vilken blir familjens nya favorit?

(11)

Blomkålssoppa med chorizo

Blomkålssoppa är enkel och god middagsmat som är klar på bara 15 minuter. Med kryddig chorizokorv, cheddarost och grekisk yoghurt blir soppan extra fyllig och god.

(2)

Vegetarisk pizza med squash

En god och smakrik vegetarisk pizza toppad med squash, blomkål och körsbärstomater. Du får gärna använda använda andra grönsaker eller de du har till hands. Perfekt att rensa grönsakslådan på slattar.

(43)

Kryddig halloumikebab med vitlökssås

Halloumikebab. Stek osten frasig och servera i mjuka libabröd med krispiga grönsaker och ös på med sås. Avnjut direkt. Köp gärna svensk stekost som påminner om halloumi och finns i flera olika lokalproducerade märken.

(5)

Enkel grönsakswok

En krispig wok med broccoli, gröna bönor och cashewnötter. Laga en färgglad och frestande grönsakswok när du känner för något nyttigt, snabbt och mättande.

(12)

Indisk äggröra

Ägg Bhurji är en indisk-inspirerad äggröra med ingefära, grön chili, rödlök och tomater. Toppa med färsk koriander och några tunna skivor chili. Servera gärna med ett gott indiskt bröd och en söt och uppfriskande mangolassi.

Blomkålssoppa med chorizo och cheddar.
Blomkålssoppa med chorizo och cheddar.
Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.