Vegobiffar – fem enkla recept

Publisert:
Zucchinibiffar med fetaost
Zucchinibiffar med fetaost

Vegobiffar går ofta fort att laga och passar fint till vardagsmiddag när du vill äta mera grönt. Här är fem lättlagade varianter med smaker av soltorkade tomater, feta, sötpotatis och halloumi.

Italienska biffar med kall bearnaise
(51)

Italienska biffar med kall bearnaise

Formbar färs med klassiska italienska smaker som basilika, pinjenötter, soltorkade tomater och vitlök. Med klyftpotatis och bea till blir det en härlig brakmiddag. Recept ur Mattias Kristianssons kokbok ”Vego snabbt och enkelt”.

Italienska biffar med kall bearnaise
Italienska biffar med kall bearnaise
Zucchinibiffar med fetaost
(52)

Zucchinibiffa­r med fetaost

Ost i grönsaksbiffarna gör alltid succé. Här har zucchinin fått sällskap av smulad fetaost. En krämig tzatziki och krispig sallad smakar gott till.

Zucchinibiffar med fetaost
Zucchinibiffar med fetaost
Morotsbiffar med sötpotatis och fetaost
(81)

Morotsbiffar med sötpotatis och fetaost

Sötpotatisens smak matchas bra av fetaostens sälta. Lite pressad lime ger extra syrlighet.

Morotsbiffar med feta.
Morotsbiffar med feta.
Grönsaksbiffar med halloumi
(63)

Grönsaksbiffa­r med halloumi

I de här frasiga biffarna hittar vi både morötter, persilja och halloumi (kan bytas till svensk grillost). Servera gärna med ett gott potatismos och sallad. Recept från boken ”Middagstipset” av Jenny Warsén 

Halloumi i grönsaksbiffarna - mycket gott.
Halloumi i grönsaksbiffarna - mycket gott.
Majsbiffar – grilla veganska biffar
(34)

Majsbiffar – grilla veganska biffar

De här läckra majsbiffarna blir lika goda på grillen som i stekpannan. Mixen av vita bönor, majs och majsstärkelse ger en bra smet att göra biffar av. Recept ur Mattias Kristianssons kokbok ”BBQ vegan”.

Majsbiffar till grillkvällen.
Majsbiffar till grillkvällen.