Bästa recepten för att klara fattig-månaderna

Jenny Warsén lagar billig kasslergratäng, korvgryta och räksoppa

Publisert:
Jenny Warsén är proffs på god vardagsmat.
Jenny Warsén är proffs på god vardagsmat.

Jenny Warsén bjuder på enkla och goda vardagsrätter som hela familjen kan tycka om.
– Mitt bästa tips är att smaka ofta och att prova sig fram, säger Jenny.
Här delar hon med sig av tre goda recept ur sin nya kokbok ”Mera middagstips”.

Kokboksförfattaren och receptkreatören Jenny Warsén har skrivit sin sjätte kokbokMera middagstips”.

– Tanken är att du ska kunna servera god mat alla dagar – även till festligare tillfällen. Inget krångel, bara gott!

Nu när fattigmånaderna är här, vad tycker du att man ska laga då?

– Jag tror det är viktigt att planera, så att man slipper matsvinn. Och att man gör storkok, grytor eller soppor som man kan frysa in.

Jenny Warséns kokbok Mera Middagstips, Bonnier fakta.
Jenny Warséns kokbok Mera Middagstips, Bonnier fakta.

Dina bästa knep för att lyckas i köket?

– Prova dig fram och smaka av ofta.

Du har tagit tillbaka kasslergratängen från 1980-talet, har den oförtjänt dåligt rykte tycker du?

– Kasslergratängen är en väldigt populär rätt hemma hos oss. Något som också är gott är att göra kasslerstroganoff, kasslerpaj och pastasås med kassler.

Jenny Warsén

Ålder: 41
Bor: Kalmar.
Gör: Influencer och matkreatör.
Akutell med: KokbokenMera middagstipssom kom ut i höstas.
Instagram: @jennysmat

(230)

Kasslergratän­g – enkelt och gott

Gratänger är alltid tacksamma att laga eftersom allt tillagar sig själv i samma form. Här får kasslern sällskap av ananas och paprika som gör att den påminner om den klassiska ugnsrätten med ananasskivor på kasslerskivor.

(17)

Korvgryta med paprika och ris

Det här är en billig middag som passar att laga mycket av och sedan frysa in eller lägga i matlådan. Vitlök, ajvar och timjan sätter smak på falukorven och den goda såsen.

(41)

Räksoppa med mjukost

En slät och smakrik räksoppa med mjukost som brukar bli omtyckt av alla i familjen. Gillar du lite mer hetta är det bara att öka mängden sambal oelek.