Muffinssemlor - för dig som vägrar välja
- Babs Drougge
Publisert:
Muffinssemla – muffin och semla i ett, slipp dilemmat och kombinera två läckra bakverk till en. Gör det enklare att välja bakverk till söndagsfikat.
Muffinssemlor
Portioner: 12 stycken Tid: 30 min
Ingredienser:
Bullar:
- 125 g smör
- 1 dl strösocker
- 3 ägg
- 1½ dl kvarg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 tsk stötta kardemummakärnor
Fyllning
- ½ dl mjölk
- 75 g mandelmassa
- 2 dl vispgrädde
- florsocker
Så gör du Muffinssemlor:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Ställ 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
- Vispa smör och socker poröst.
- Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma. Rör ner det och kvarg i smeten.
- Klicka ut smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kallna på galler.
- Skär av ett lock på varje muffins. Gröp ur lite inkråm ur muffinsen och blanda med mjölk och riven mandelmassa.
- Fyll muffinsen med blandningen. Vispa grädden och spritsa eller lägg en klick på varje muffins.
- Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.
Läs vidare
Babs Drougge är reporter och redaktör på Godare.
Mer på Godare
Unika sommarkrogar i Stockholm
Äppelkaka med smuldegstopp
Så minskar du matsvinnet från frukosten
Friterade äppelskivor med äppelkolasås
Skaldjursrisotto
Renskavsburgare med skogssvamp
Helstekt kyckling med vitlök och timjan
Biffwok med ingefära och sesam
Foliegrillad öring med vitlökssmör
Pulled pork i ugnen