Läckra tårtor till vardag och fest

  • Godare
Publisert:
Kan du trixen så kan nästan vem som helst få till ett proffsigt utseende, säger tårtproffset Linus Larsson. Man kanske får öva några gånger, men sedan sitter det.

Ingenting säger fest som tårta. Tårtproffset Linus Larsson, som du kanske känner igen som vinnare av ”Hela Sverige bakar”, delar med sig av sina favoritrecept.

Det finns en tårta för varje tillfälle, står det i din bok. Har du något favorittårttillfälle själv?

– Ja, det tycker jag absolut! De vanligaste tillfällena är väl när man firar något, som födelsedag, namnsdag, student osv. Men de bästa tillfällena är ju mitt i veckan till eftermiddagsfikat på jobbet! Att förgylla vardagen med en tårta är ju både gott och enkelt.

Hur får man tårtan så där proffssnygg?

– Det är ju förstås med övning. Men det är oftast inte så svårt som det ser ut, och det är det jag vill få fram i boken. Kan du trixen så kan nästan vem som helst få till ett proffsigt utseende. Man kanske får öva några gånger, men sedan sitter det.

Vilken smakkombination vinner över alla andra i sommar?

– Det är ju alla färska bär vi har i Sverige. Jordgubbar, hallon, rabarber, fläder och en massa mer. Och dessa tillsammans med choklad kan inte bli fel!

Ett misstag vi vanliga gör när vi gör tårtor?

– Att allt ska gå så fort. Grunden till en bra tårta är bra bottnar och bra avvägda smaker i fyllningarna. Sedan ska du lägga ihop tårtan i samma form som du har gräddat botten i. Plasta och ställ in den i kylen över natten. Då har du en garanterat rak och fin tårta att börja med. Att ha en rak tårta gör att chansen till ett lyckat resultat ökar avsevärt.

Här är recept på Linus goda tårtor:

Saftig chokladtårta

Gillar du choklad kommer du älska den här tårtan.

Red velvet cake

Amerikansk klassiker som är iögonfallande både till smak och utseende.

Frozen cheesecake

Härlig cheesecake med hallonspegel.

Pannkakstårta

Blir extra frasig med Linus recept.

Läs vidare

  1. Bästa receptet på kladdkaka

  2. Cheesecake med digestivekex och färskost

Godare är reporter och redaktör på Godare.

decoration divider