Filip Dikmens svar på pastahatet: ”Förstår inte”

Komikern är Godares helgprofil

Publisert:

”FUCK JAG HATAR PASTA!”

Influencern och komikern Filip Dikmen hade starka känslor inför ravioli-utmaningen i ”Sveriges mästerkock VIP”.

Nu ställer Godare honom till svars. Hur kan man hata pasta?

”Jag skriker från botten av mitt hjärta för jag HATAR pasta. När är den al dente bror?”.

Så säger Filip Dikmen i ”Sveriges mästerkock VIP” inför utmaningen som blev hans fall i tävlingen. Uppgiften var svampfylld ravioli.

Hatar du verkligen pasta? Whats not to like?

– Alltså jag förstår inte allas besatthet av pasta, i min värld finns det så mycket annat som är godare.

Som vad..?

– Jag älskar att du skyddar pastagänget haha, nej men jag hatar bara tanken av att laga pasta. Fast jag har faktiskt lovat mamma att göra den rätten från scratch nästa gång jag åker hem. Det var kul fast jag köper hellre färdig pasta.

Hur var det att vara med i programmet?

– Det var lärorikt, men frustrerande. Jag är mentalt alltid en halvtimme back, så jag var alltid ute i sista sekunden. Hade jag gjort om det skulle jag varit mer förberedd.

Filip lagar bara sånt som tar max 20 minuter att göra.
Filip lagar bara sånt som tar max 20 minuter att göra.

När du åkte ut sa du att du fått en nyfunnen kärlek till mat – har den hållit i sig?

– Det har den, men jag är inte fancy som de andra deltagarna. Eftersom jag bor ensam och jobbar mycket på kvällarna så lagar jag bara sånt som tar max 20 minuter att göra.

Vad lagar du helst?

– Det är jättetrash men jag älskar stuvade makaroner med falukorv och ketchup. En annan favorit som jag lärt mig göra själv är panerad fisk med potatis, kokta ärtor och kall dillsås, en riktig skolmatsklassiker.

(915)

Skolans fisksås – så enkelt gör du den

Vad blir det för mat i helgen?

– Jag är ingen planerare men på fredagar kan vänner komma hem till min ungkarslya, alltså det ser ut som att det är en ensam grabb som bor här, och så beställer vi mat. Men om jag ska laga så är favoriten en kantarelltoast, alla älskar den.

– Jag toastar vitt bröd, steker färska kantareller i smör, salt och peppar. I med grädde och sedan är min touch att lägga till chili för hetta. Det är min hemliga ingrediens, mycket chili.

Vad dricker ni till?

– Antingen cola eller mammas citronsaft med färskpressad citron och socker. Det är skitgott och passar bra till toasten. Jag älskar syrliga drycker.

Någon dessert som får avsluta?

– Jag gör en cheescake med mycket smör, älskar smör, och digestivebotten. På toppen massa bär och hallonkompott. Jag började göra den redan i åttonde klass för att Gordon Ramsey alltid snackade om cheescake så ville jag också göra det.

Hur var din relation till mat innan du var med i programmet?

– Jag har alltid älskat mat men jag har haft rätt många pressade perioder och då har jag inte hunnit laga mat. Vi är tre bröder som alla gör så mycket så när jag bodde hemma var det mamma som stod för matlagningen.

Filip Dikmen.
Filip Dikmen.
Jag saltar ihjäl den. Alltså bombar med salt. Det blir skitgott.

Filip berättar att de då ofta åt kvällsmat vid halv nio, sedan vid kl 22–23 blev det meze, som frukost innan läggdags. Bröd, ost, vattenmelon, oliver och hemgjort bröd.

– Det är vanligt i Mellanöstern. Jag älskar den traditionen.

Vad lagar din mamma för mat?

– Min favorit är när hon gör en fylld och jättesaftig kyckling med ris. Det är lök och massa andra kryddor som jag inte ens tänker försöka komma ihåg. En annan favorit är vinbladsdolmar som är standard i Mellanöstern, men mammas är bäst av alla. Den svåraste rätten i min kultur heter kutle, det är som köttfyllda bollar.

Vi måste prata om din guacamole. Den blev hyllad i programmet och du kallar dig själv guaca-kungen. Vad är hemligheten?

– Jag börjar med avokado såklart. Sedan krossar jag tomater, har i vitlök, citron och persilja. Jag hatar koriander så jag har i persilja i stället. Sedan saltar jag ihjäl den. Alltså bombar med salt.

(92)

Bästa receptet på guacamole

Juryn säger i slutet att de ser stor potential i dig, gör du själv det?

– Så här, mina vänner tycker att jag har bra smaklökar, men jag saknar teknisk kunskap. Om jag bara skulle lära mig lite mer skulle jag vara jättebra.

Fakta: Filip Dikmen

  • Ålder: 26
  • Bor: I Stockholm.
  • Gör: Komiker och influencer.
  • Aktuell: I programmet ”Flykten till Östermalm” i SVT och som deltagare i ”Sveriges mästerkock VIP” i tv4. Ska ut på komediturné i sommar.
Filip Dikmens svar på pastahatet: ”Förstår inte”
Elisa Amorelli

Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier.