”Jag äter tio blodapelsiner om dagen”

Tea Malmegård är Godares helgprofil

Publisert:
Tv-kocken Tea Malmegård är Godares helgprofil.
Tv-kocken Tea Malmegård är Godares helgprofil.

Tea Malmegård är aktuell som programledare för ”Efter stängning” och avslöjade precis på Instagram att hon väntar sitt tredje barn.

– Mina gravidcravings är galna, jag äter tio blodapelsiner om dagen, säger Godares helgprofil.

 

Äntligen helg! – hur ska du fira?

– Eftersom jag jobbar i restaurangbranschen så har jag alltid en förskjuten helg, alltså att den är söndag och måndag. Men på fredag kväll ska jag ut och äta på Pat’s place i Nacka med två av mina bästa kompisar. På lördagar jobbar jag brunch och på söndagar blir det alltid en schysst söndagsmiddag.

Spännande, vad blir det då?

– Jag är jättesugen på peshwari naan, alltså indiskt bröd med mandelmassa. Så det blir nog indiskt på söndag, någon härlig spicy gryta med ris och det här underbara brödet.

Ska du baka något i helgen?

– Nej men vi har obligatoriska pannkaksfrukostar på söndagar. Jag äter dem bara nystekta med smält smör och strösocker, det är life.

Ingen sylt?

– Nej. Det är sedan barndomen. Vi fick inte socker när det serverades pannkakor i skolan, då gick vi till McDonald's och fyllde fickorna med små sockerpåsar. Så alltid när det var pannkakor tog vi med de här påsarna och varvade med de små bregott-paketen som fanns i matsalen. Då blev det pannkakor med smält smör och socker.

Du har precis avslöjat att du är gravid – grattis! Några gravidcravings?

– Jajamän, jag äter typ tio blodapelsiner per dag. Det är min absoluta favoritfrukt alla kategorier, och nu är de så otroligt goda. Det är sjukt att säga, men jag äter ett nät om dagen.

Tea Malmegård smakar av deltagarnas mat i ”Efter stängning”.
Tea Malmegård smakar av deltagarnas mat i ”Efter stängning”.

Du har också tagit över ”Efter stängning” där utslagna kockar från ”Sveriges mästerkock” möts för en chans till revansch , hur känns det?

– Jätteroligt. Det har varit så härligt och glädjefullt och väldigt annorlunda jämfört med allt jag gjort tidigare. Jag är så van vid professionella kockar från exempelvis ”Dessertmästarna” eller ”Årets kock”. Det finns en helt annan energi när det är passionerade amatörer som lagar maten.

Är deltagarna glada eller ledsna när de kommer till dig?

– ”Efter stängning” är inget tröstpris, det är en ynnest! Jag hävdar att det är det bästa programmet. Det är då det börjar bli kul på riktigt.

Vad är det godaste som lagas i programmet?

– Det får jag inte avslöja men jag har ätit så mycket gott. Det är så knasiga tävlingar ibland att det är fascinerande hur de lyckas få fram så bra rätter på så kort tid.

Är det för lite desserter i ”Sveriges mästerkock”?

– Det har varit lite lite men det kommer att få ta mer plats! Jag kommer faktiskt som gästdomare och då ska det bakas!

Vilken dessert är tillräckligt utmanande?

– Om vi pratar desserter med wow-effekt så tycker jag att en riktigt god Crêpe Suzette som är flamberade med Grand Marnier och apelsin. Det är en topp-tre dessert för mig med en kula vaniljglass.

Om man tvärtom vill göra något riktigt enkelt?

– Då ska man göra en kladdkaka med lite apelsinzest. Vispa grädde med lite creme fraiche och filea massa blodapelsiner och äta tillsammans.

Du har verkligen en hang-up på blodapelsiner.

– Ha ha, ja! Hela min kropp cravar c-vitamin och så är de ju så goda just nu också i säsong!

Sista frågan – har du nåt kul på gång?

– Det enda jag vet är att det kommer en till bebis i juni. Så nu förbereder jag mig mest inför det. Jag har ju två verksamheter som ska rulla även när jag är borta så det är mycket planering som krävs.

Det här är Tea Malmegård

  • Tea Malmegård är en välkänd tv-kock, konditor och kokboksförfattare som bland annat jobbat på Lux och Operakällaren i Stockholm.
  • Hon har även tävlat i ”Dessertmästarna”, ”Kockarnas kamp” och startat restaurangen Doma tillsammans med sin man i Stockholm.
Elisa Amorelli

Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier.