Tareq Taylor: Så enkelt pocherar du ägg
Älskar du pocherade ägg men tycker det är svårt att få dem perfekta?
– Jag tyckte det var jättesvårt innan jag lärde mig det här knepet, säger kocken Tareq Taylor.
I klippet visar han ett enkelt och smart tips som gör att du kommer att lyckas varje gång med pocheringen.
Pocherat ägg till frukost eller brunch kan verkligen kännas lyxigt. Men det är inte alltid enkelt att få till vitan att hålla ihop så där snyggt och att den där perfekta krämigheten.
Kocken Tareq Taylor använder ett riktigt smart trick för att lyckas med pocheringen – varje gång.
Du behöver:
- Ägg
- Ättika, 12 %
- Salt
- Vatten
- Kastrull
- Spis
Se videoklippet och följ hur Tareq pocherar ägg – steg för steg.
Läs vidare
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.
Mer på Godare
ARTIKLAR
Tareq Taylor – 12 populära recept
ARTIKLAR
Fettisdagen 2023 - våra godaste semlor
ARTIKLAR
23 goda och värmande soppor
Så grillar du kycklingklubbor i ugnen
Krämig kyckling med vitlök och spenat
- Snabblagat
Läckert krämig och vegetarisk pasta
- Snabblagat
Libapizza – snabbt, enkelt och så gott
- Snabblagat
Minismörgåstårtor för två
Bär med mascarponekräm och honungskola
ARTIKLAR
”Jag äter tio blodapelsiner om dagen”